Baskan Pekyatirmaci Trafik Egitim Parki'nda Çocuklarla Bir Araya Geldi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesinin örnek okul disi ögrenme ortamlarindan olan ve çocuklara trafik bilincini küçük yastan itibaren asilayan Trafik Egitim Parki dönem sonunda Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci ve Konya Il Emniyet Müdürü Engin Dinç’i agirladi.

Baskan Pekyatirmaci Trafik Egitim Parki'nda Çocuklarla Bir Araya Geldi
Selçuklu Belediyesi tarafindan ilçeye kazandirilan ve trafik bilincini gelecek nesillere asilayan Trafik Egitim Parki dönem sonunda protokol heyetini agirladi. Trafik Egitim Park’inda dönem sonu ziyareti gerçeklestiren Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Konya Il Emniyet Müdürü Engin Dinç, Selçuklu Ilçe Emniyet Müdürü Ersan Aydin, Selçuklu Ilçe Milli Egitim Müdürü Turan Kayacilar, Trafikten Sorumlu Il Emniyet Müdür Yardimcisi Ramazan Bozyüce ve beraberindeki heyet egitim alan ögrencilerin keyifli anlarina ortak oldu.

“Trafik Egitim Parki gelecegin trafik bilincini olusturuyor”

Trafikle ilgili bilinci en temelden olusturma adina Trafik Egitim Parki’nin çok önemli bir göreve sahip oldugunu ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Günümüzde artan araç ve nüfusla birlikte trafikteki yogunluk da artiyor ve beraberinde birtakim problemler olusturuyor. Trafikteki olumsuzluklarin özünde ise saygi yatiyor. Bizler burada gelecegin büyükleri olan çocuklarimiza en temelden trafik bilinci ve trafikte saygiyi ögretiyoruz. Böylelikle gelecekte trafikte yasanacak sorunlari da en aza indirmeyi hedefliyoruz. Selçuklu Belediyesi, Selçuklu Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Konya Emniyet Müdürlügü is birliginde çocuklarda trafik bilincini gelistirmek ve farkindalik olusturmak için binlerce ögrenciye teorik ve pratik egitim veren Trafik Egitim Parki yil boyunca egitimlerini sürdürdü. 2022-2023 yilinda hafta içi Çarsamba, Persembe ve Cuma günleri verilen egitimlerde 36 okulumuzdan 5 bin 830 ilkokul 4.sinif ögrencimiz faydalandi. Burada egitim alan ögrencilerimize, egitim veren emniyet mensuplarimiza ve çocuklarini bize emanet eden degerli velilerimize tesekkür ediyorum. Gelecegin duyarli ve bilinçli neslini hep birlikte yetistirmek için bu gayret ve özenle çalismalarimiza devam edecegiz” dedi.



“Çocuklarimizin aldigi trafik egitimi gelecekte isimizi daha da kolaylastiracak”

Trafik bilincinin küçük yaslarda olusmasinin çok önemli oldugunun altini çizen Konya Il Emniyet Müdürü Engin Dinç de, "Öncelikle böylesine bir tesisi ilçemize ve Konyamiza kazandirdigi için Selçuklu Belediye Baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Içisleri Bakanligimizin baslattigi trafik egitim parki projesi, ülkemizin trafik problemine çözüm olabilecek bir proje. Emniyet teskilati olarak böyle bir egitimin küçük yaslarda verilmesinin gelecekte isimizi bir hayli kolaylastiracagi ve yasanabilecek kazalari bir hayli azaltabilecegi düsüncesindeyiz . Bu noktada gerek emniyet gerekse belediyemiz çocuklarimizla çok güzel bir egitim projesi yürütüyorlar. Bu vesileyle Selçuklu Belediyemiz basta olmak üzere kurumlarimizi kutluyorum. Buradan ailelere de artik birer trafik dedektifi olan çocuklarinin sözlerini dinlemelerini, trafik kurallarina daha fazla hassasiyet göstermelerini diliyorum.” seklinde konustu.

Trafik Egitim Parki’nda gerçeklestirilen program protokol heyetinin, egitim alan ögrencilere, egitim veren polis ve koordinatörlere sertifika töreni takdimi ile son buldu.
Kaynak: İHA