Hobi Olarak Basladi, Yüz Binlerce Antika Ve Nostalji Eser Biriktirdi

Erzincan’da esnaf Hasan Akin, basladigi hobi sayesinde yüz binlerce antika ve nostalji eser biriktirdi. Akin, bugüne kadar biriktirdigi antika esya ve nostaljik ürünleri is yerinde sergiliyor.

Hobi Olarak Basladi, Yüz Binlerce Antika Ve Nostalji Eser Biriktirdi
Erzincan’da esnaflik yapan 56 yasindaki Akin, 14 yil önce ikinci el esya alim satim isi yapmaya basladi.

Esyalarla birlikte gelen antika ve nostalji ürünleri de hobi olarak almaya baslayan Akin, yaklasik 14 yilda yüzlerce eser biriktirerek is yerinde sergilemeye basladi.

Hobi olarak baslayan antika eser meraki daha sonra tutkuya dönüstü. Akin, zaman içerisinde yüzlerce antika esya ve nostaljik ürüne sahip oldu. Genellikle Osmanli Dönemi’ni simgeleyen eserlerin arasinda Zeynel Abidin’in cümbüsü, Rus semaverleri, Fransiz samdanli saatler de yer aliyor.

1. Dünya Savasi’ndan kalma aletler de bulunuyor

Is yerinde her türlü nostaljik esyanin oldugunu ifade eden Esnaf Hasan Akin, “Yaklasik 14 yildir antika isiyle ugrasiyorum. Ikinci el esya alimi ile basladim. Ikinci el esya alirken antika ve nostaljik esyalar da geldi. Onlari da almaya basladim. Gittikçe birikti. Yaklasik 1 milyon adet antika ve nostalji parçalari bulunuyor. Tabi böyle olunca da çesit çok fazla bir kalem degil her kalemden ürün var. Osmanli Dönemi saatler, kurmali saatler, konsol saatler, Zeynel Abidin’in cümbüsü, Rus semaverleri, 1. Dünya Savasi’ndan kalma dürbünler, dolma tüfekler, Fransiz samdanli saatler bulunanlardan sadece bazilaridir. Bunlarin haricinde Rus, Ingiliz, sahibinin sesi gibi gramofon çesitleri var. Suan elimizde çanta gramofonu var. Sahibinin sesi. Tas plak çalar orijinal sestir. Ayni masa saati gibi kurulur daha sonra plak üzerine konularak plak bitene kadar çalmaya devam eder” diye konustu.

Kaynak: İHA