Türkiye'de Aksam Yemegi, Tahtini Kahvaltiya Kaptirdi

Dünyanin en önemli saglik sorunlarinin basinda gelen obezite ve zaman sikintisi aksam yemegini de tahtindan etti. Türkiye’de pek çok kisi haftanin yorgunlugunu, dogayla iç içe ve organik köy usulü hazirlanmis kahvaltilarla atmaya basladi. Eskiden herkes aksam yemegi ile kendini ve ailesini jest yaparken simdi herkes bu tercihini kahvaltidan yana kullaniyor.

Türkiye'de Aksam Yemegi, Tahtini Kahvaltiya Kaptirdi
Her geçen gün nüfusu artan sehirlerdeki çok katli apartmanlarin dairelerinde yasayan insanlarin, dünya telasi ve is yogunlugundan dolayi kendilerine ancak haftanin bir günü vakit ayirabildigini belirten Tukuaz Kahvalti Bahçesi isletmecisi Ali Görkem Akkoyun, pek çok kisinin de bu mutlu günlerini köy usulü serpme kahvalti ile taçlandirdigini söyledi.



Korona virüs salginindan sonra insanlarin dünyaya bakis açisinin degistigini belirten Ali Görkem AkkoyUn, “Sokaga çikma kisitlamasinin yasandigi günlerde köyde bahçeli bir evde yasamanin ne kadar kiymetli oldugunu gördük. Bunu görünce kendi sahip oldugumuz imkanlari Aydin halkina sunmak için Isikli Veteriner Fakültesi dibinde bulunan bahçemizi köy yasamini ve köy kahvaltisini özleyenler için donattik. Turkuaz adini verdigimiz bu alanda insanlarimizin ailece haftanin yorgunlugunu kahvalti masasinda atmasi bizleri de mutlu etti” diyerek insanlarin artik sadece karin doyurmak için degil mutlu olmak ve stres atmak için bir yerlere gittigini söyledi.



Türkiye genelinde oldugu gibi Aydin’da yemek ve kahvalti kültürünün degistigini belirten Turkuaz Kahvalti Bahçesi Isletmecisi Akkoyun, “Eskiden insanlarin ana ögünü aksam yemegi idi. Ancak yillar sonra da olsa tika basa yenilen aksam yemeklerinin insan sagligina faydadan çok zarar verdigini herkes anlayinca insanlarimiz kahvaltiya daha çok önem vermeye basladi.

Artik pek çok aileye, haftalik tatilinde Turkuaz Kahvalti Bahçesi’nde ev sahipligi yapiyoruz” diye konustu.

Hafta sonunu ailesi ile birlikte degerlendirmek amaciyla Turkuaz’a gelenlerden Gökhan Avohan, “Son sürat gelisen teknolojiye ragmen insanlarin en büyük sikintisi vakit sikintisi ve buna bagli olarak aile fertleri olarak ayni sofrada bulamamak oldu. Bu nedenle hafta sonlarimizi dogal ortamda ailece kahvalti yaparak degerlendiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA