Sehit Ve Gaziler Için Pedal Çevirdiler

Kayseri Bisiklet Platformu ile 1915 Çanakkale Savasi Sehit ve Gazi Yakinlari Dernegi Kayseri Subesi tarafindan 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayisiyla ’Çanakkale Sehitlerini Anma Bisiklet Turu’ gerçeklestirildi.

Sehit Ve Gaziler Için Pedal Çevirdiler
Düzenlenen bisiklet turuna 7’den 77’ye birçok vatandas katilirken etkinlik hakkinda bilgiler veren Kayseri Bisiklet, Motosiklet Tamircileri Odasi Baskanvekili Mehmet Lüzumlar; "3 Haziran Dünya Bisiklet Günü nedeniyle Kayseri’de Çanakkale Sehitleri ve Gazileri Dernegi ile birlikte bisiklet turu düzenlemek istedik. Hem Çanakkale Sehitlerimizi anmak hem de Dünya Bisiklet gününü kutlamak. Iki ortak amaci birlestirip sehrimizde bisiklet turu yapmak istedik. Yaklasik 120’ye yakin bisikletçimiz katilacak. Önce Kartal Sehitligimizi ziyaret edecegiz, daha sonra Yildirim Beyazit Mahallesi’nde bulunan Çanakkale Sehitleri Abidesini ziyaret ederek dua edecegiz" dedi.

1915 Çanakkale Savasi Sehit ve Gazi Yakinlari Dernegi Kayseri Sube Baskani Riza Yagar ise; "Dünya Bisiklet Günü münasebetiyle biz de Kayseri’de kendi imkanlarimizla bu ulvi görevi Çanakkale Sehitleri ve gazileri anisina yapmaya karar verdik. Buradaki maksadimiz; sehit ve gazilerimizi böyle önemli günlerde anmak. Turun hayirli olmasini diliyorum" ifadelerini kullandi.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi Mehter Takimi esliginde Cumhuriyet Meydani’nda start alan bisiklet turu, Kartal Sehitligi ve Çanakkale Sehitleri Abidesi ziyaretlerinin ardindan sona erecek.
Kaynak: İHA