Konya'da 'Karatay Çevre Ve Çocuk Senligi'

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan Dünya Çevre Günü dolayisiyla “Karatay Çevre ve Çocuk Senligi” düzenledi.

Konya'da 'Karatay Çevre Ve Çocuk Senligi'
Karatay Belediyesinin organize ettigi “Karatay Çevre ve Çocuk Senligi” Karatay Olimpiyat Parki’nda yogun bir katilimla gerçeklestirildi.

Iki gün süren senlikte “Dönüstüratör ve Lemi Abi ile Geri Dönüsüm Atölyesi”, “Sarkili Masallar”, “Meddah Gösterisi”, “Karacan Çocuk Tiyatrosu”, Bubble Show”, “Asli Abla ile Sifir Atik Tiyatrosu”, “Baris Kent ile Sifir Atik Atölyesi”, Niloya Müzikali”, “Kukuli Müzikali”, “Elif’in Düsleri Müzikali” ve “Harika Kanatlar Müzikali”, senlige katilan binlerce çocuga unutulmaz 2 gün yasatti. Dünya Çevre Günü çerçevesinde düzenlenen senlikte eglenceli etkinliklerin yaninda egitici atölyeler de yer aldi. Kurulan çadirlardaki “Atikball”, “Uçan Balon Atölyesi”, “Sepet Örgü Atölyesi”, “Akil ve Zekâ Oyunlari Atölyesi”, “Balon Katlama Atölyesi”, “Bileklik Atölyesi”, “Ebru Atölyesi”, “Yüz Boyama Atölyesi” ve daha birçok atölyede binlerce çocuk, aileleriyle birbirinden güzel etkinliklere katildi.



"Gözbebeklerimiz yavrularimiz için ne yapsak azdir"

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca da, “Karatay Çevre ve Çocuk Senligi”nin yapildigi Karatay Olimpiyat Parki’nda çocuklarla bulustu etkinliklere katildi.

Senligi Dünya Çevre Günü çerçevesinde organize ettiklerine vurgu yapan Baskan Kilca, “Hepinizi çok seviyoruz. Okullar kapanmadan böyle güzel bir etkinlikle bir araya gelelim istedik. Dünya Çevre Günü dolayisiyla düzenledigimiz Çevre ve Çocuk Senligimize katilan herkese tesekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemde de böyle etkinlikler yapmayi planliyoruz. Tüm hemsehrilerimiz için çalisiyoruz ama gözbebeklerimiz yavrularimiz için ne yapsak azdir. Karatay Belediyesi olarak çocuklarimizin her aninda yanlarinda olmayi sürdürüyoruz. Parkimizin hemen yaninda içerisinde yüzme havuzu, spor salonlari, dis sahalar ve daha birçok bölümün oldugu Karatay Spor Merkezi’ni insa ediyoruz. Insallah buralardan basarili sporcularimiz yetisecek. Biz sizler için çok çalismaya devam edecegiz insallah. Bakin içinde bulundugumuz Olimpiyat Parkimizi sizler için yeniden düzenledik. Buraya Trafik Egitim Parki da yaptik. Kafe Karatay hizmete girdi” dedi.



Baskan Kilca’ya tesekkür

“Karatay Çevre ve Çocuk Senligi”ne katilan çocuklar ve aileleri de etkinligi çok begendiklerini ifade ederek, organizasyon dolayisiyla Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’ya tesekkür etti.

Çocuklarini senlige getiren Orhan Esen, “Çok güzel bir senlik. Birçok etkinlik ve eglence alani kurulmus. Çocuklarimiz da egleniyor. Senlik için Karatay Belediyesine tesekkür ediyorum. Karatay için çok güzel bir etkinlik” dedi.

Ahmet Dinç de senlik için Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’ya tesekkür etti. Dinç sunlari aktardi; “Çok güzel olmus. Karatay Belediye Baskanimiz Sayin Hasan Kilca’ya tesekkür ediyorum. Çocuklarimizi senlige getirdik ve hepsi gayet mutlu. Onlar mutlu olunca bizler de mutlu oluyoruz. Bu senligin her yil olmasini istiyoruz” diye konustu.

Senlikte doyasiyla eglendiklerini söyleyen çocuklar ise, "Gerçekten çok eglenceli ve çok güzel bir senlik olmus. Oyun parklari, boyama alanlari, balon gösterileri ve televizyonda gördügümüz çizgi film kahramanlarini karsimizda görmek çok güzeldi. Belediye baskanimizin biz çocuklar için bu senligi düzenlemesi çok güzel. Sifir atik ve çevre ile ilgili de seylerin olmasi çok güzel olmus. Karatay Belediye Baskanimiz Hasan Kilca’ya tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA