Hobi Olarak Basladigi Hindi Yetistiriciliginde Taleplere Yetisemiyor

Zonguldak’in Alapli ilçesinde girisimci Resul Gazitepe, televizyonda gördügü haberden etkilenip evinin bahçesinde basladigi yaklasik 15 bin hindi kapasiteli çiftlikte hindi yetistiriyor. Türkiye genelinde sirket üzerinden tüm otellere hindi gönderilirken, ayrica bir çok ülkeye de ihracat yapiyor.

Hobi Olarak Basladigi Hindi Yetistiriciliginde Taleplere Yetisemiyor
Alapli ilçesinde esnaflik yapan Resul Gazitepe, tavuk ve hindi gibi hayvanlara merakli olmasinin etkisiyle hindi yetistiriciligi sektöre yatirim yaparak, ilçe ve ülke ekonomisine katkida bulundu. 2010 yilinda tavuk besicilikle baslayan Gazitepe, daha sonra hindi yetistiriciligine merak salinca 15 bin kapasiteli tesiste üretmeye basladi.

140 gün boyunca yetistirdigi 15 bin hindiyi sirket üzerinden basta Azerbaycan, Gürcistan, olmak üzere Iran, Irak gibi bir çok ülkeye ihraç eden Gazitepe, son günlerde talebin daha çok arttigini söyledi.



Alapli’da böyle yatirim yapmanin mutlugunu yasadigini kaydeden Resul Gazitepe, "Bu çiftlikte Alapli ve ülke ekonomisine katkida bulunuyoruz. 140 günlük süreçlerde yetistirip besledigimiz hindileri sirket üzerinden Türkiye genelinde tüm otellere hem iç piyasaya hem de yurt disina gönderiyoruz. Çogunlukla gönderdigimiz yerler Gürcistan, Azerbaycan, Irak, Yunanistan gibi ülkeler. Iç piyasada da ciddi bir pazarimiz var.. Hindi etinin proteini yüksek. Su an çiftligimiz 15 bin kapasiteli. ilerleyen zamanda ek yatirimla birlikte kapasitemizi daha da arttirmak istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA