Denizli'de Yilin Ilk 5 Ayinda 6306 Halk Egitimi Kursu Açildi

DENIZLI – Denizli’de 2022 yilinda 275 bin vatandasin katildigi halk egitimi kurslarinin, 2023 yilinin ilk 5 ayinda açilan 6 bin 306 yeni kursla devam ettigi ve bu kurslardan da 133 bin 251 kisinin faydalandigi açiklandi.

Denizli'de Yilin Ilk 5 Ayinda 6306 Halk Egitimi Kursu Açildi


Denizli’de Hayat Boyu Ögrenme Haftasi etkinlikleri çerçevesinde, Merkezefendi Halk Egitimi Merkezi kursiyerlerin yil boyunca el emekleri ile hazirladiklari ürünlerinin tanitimi yapildi. Merkezefendi Kültür Merkezinde gerçeklestirilen açilis programina Merkezefendi Kaymakami Dr. Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, sivil toplum kuruluslari, kursiyerler ve davetliler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasi ile baslayan açilis programi halk oyunlari ekibinin gösterisi ve sonrasi Merkezefendi Halk Egitimi Merkezi ögretmenlerinden olusan müzik grubunun Türk Halk Müzigi konseri ile devam etti.

Programin açilisinda yaptigi konusmasinda halk egitimi kurslari hakkinda bilgi veren Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, “Halk egitimi faaliyetlerimiz örgün egitim çatisi altina kendisine yeterince firsat bulamamis olan bireylerin besikten mezara kadar egitimlerini ve gelisimlerini devam ettirdigi bir egitim türüdür. Halk egitimi merkezlerimiz ayni zamanda hayatlari sürecinde yetenekler alanlarini gelistirmek isteyen bireylere de kucak açmis kurumlarimizdir. Hayat Boyu Ögrenmede 3 bin 600 halk egitimi kurs modülümüz var. Çok genis bir yelpazede her vatandasimiz kendine bir alan bulabilmektedir. Halk egitimi kurslarimizdaki katilimcilarin genelinin hanimefendiler oldugunu görmekteyiz. Bu durum bizi ziyadesi ile sevindiriyor. Kadinlarimizin her alanda var olmasi bu milletin ve devletin gücü olduguna inaniyoruz. Kurslarimiza katilan vatandaslarimiza yaygin egitimi hayatin her alanina girmesinde yaptiklari katkilardan dolayi tesekkür ediyorum. Halk egitimi çalismalarimizi yerel yönetimlerimiz, kamu kurum ve kuruluslarimiz ve sivil toplum kuruluslarimizla ortaklasa olarak gerçeklestiriyoruz. Tüm paydaslarimiza tesekkür ediyorum. Açilisini yaptigimiz sergi yil boyu yapilan emeklerin ürünleridir. Çalismalarda ve faaliyetlerde emegi geçen çalisma arkadaslarimiza ve kursiyerlerimize tesekkür ediyorum. Ilimizde 2022 yilinda halk egitimi alaninda 275 bin vatandasimiz kurslarimiza katilmistir. 2023 yilinin ilk 5 ayinda ise 6306 kurs açtik ve 133 bin 251 vatandasimiz kurslara katildi.

Kurslarimiz vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda hazirlanarak açilmaktadir. Denizli halkimizin istekleri dogrultusunda kurslarimiz devam etmektedir.” dedi.



Açilis programinin sonrasindan protokol heyeti sergi salonuna geçerek Merkezefendi Halk Egitimi kursiyerlerin yil boyunca el emekleri ile hazirladiklari ürünlerinin yer aldigi serginin açilisini kurdele keserek gerçeklestirerek sergide yer alan tüm stantlarda usta ögreticiler ve kursiyerlerden eserleri hakkinda bilgiler aldi.
Kaynak: İHA