Iran'dan Isveç'te Kur'an-I Kerim Yakma Eylemine Tepki

Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Nasir Kenani, Isveç’in baskenti Stockholm’de bir caminin önünde Kur’an-i Kerim yakilmasina tepki göstererek, söz konusu eylemin "provokatif, ölçüsüz ve kabul edilemez" oldugunu söyledi.

Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Nasir Kenani, Isveç’in baskenti Stockholm’de bir caminin önünde Kur’an-i Kerim’e yönelik gerçeklestirilen eyleme tepki gösterdi. Kenani, "Islam ümmetinin mübarek günlerinde milyonlarca Müslümanin hac için bir araya geldigi bir dönemde semavi mukaddesata yapilan hakaretlerin hala tekrarlaniyor olmasi açik provokatif bir eylemdir ve kabul edilemez" dedi.

Isveç yönetiminden dini degerlere yönelik saldiri ve hakaretleri engellemesini isteyen Kenani, sorumlulugun Isveç’te oldugunu ifade ederek, "Iran olarak böyle bir hakarete müsamaha göstermiyor ve siddetle kiniyoruz" ifadelerini kullandi.

Isveç’te dün polisin izin vermesi üzerine Irak uyruklu siginmaci Salvan Momika, bir caminin önünde Kur’an-i Kerim yakarak eylem gerçeklestirmis, Müslüman ülkeler olaya büyük tepki göstermisti.
Kaynak: İHA