Haziran Sonunda Uludag'in Buzlu Göllerinde Yüzüyor

Türkiye’nin her yerine yaz geldi. Hava sicakliklari 28-30 derecelerin üzerine çikarken, yaz tatili plani yapan milyonlarca kisi rahat bir nefes alabilecegi denizin ve günesin tadini çikarabilecekleri güney sahillerine kaçiyor.

Haziran Sonunda Uludag'in Buzlu Göllerinde Yüzüyor
70 yasindaki Bursali usta dagci Ismet Sentürk ise yazin en sicak ve uzun günlerini 2 bin 500 metre rakimda Uludag’in zirvesinde halen buzlari erimeyen göllerinde yüzerek geçirmeyi tercih ediyor.

Kis aylarinda metrelerce kalinlikta buz tutan Bursa’nin göllerinin üzerinde yürüyüp kosan, testere ile kesip açtigi 3 metrekarelik delikten suya giren Sentürk, Haziran ayinda erimeye yüz tutan Uludag göller bölgesindeki 3 ayri göle bir günde girip o anlari paylasti.

67 yasindaki usta dagci Uludag’in zirvesinde tek basina gezdigi göller bölgesinde buzlarin erimeye basladigi Kilimli Göl, Kara Göl ve Buzlu Göl’de Haziran sonu olmasina ragmen halen dondurucu sogukluktaki sulara girip buzlarin arasinda kulaç atti. Uludag’in bulutlarin üzerindeki zirvesinde yer alan 7 göllerin manzarasina doyum olmazken bazi alanlara halen çig düstügü gözlemlendi.

Yaptigi faaliyetler ve çektigi videolarla adindan sikça söz ettiren Sentürk, gelecek nesillere saglikli yasamak adina Uludag’in buzlu ve soguk sularina girme aliskanligini kazandirip, bu yerlerin de ülke turizmine katma deger üretmesi açisindan elinden ne geliyorsa yapacagini söyledi.



Usta dagci, Bursa’nin termal turizminin yaninda Uludag’in buzlu göllerinin de turizme kazandirilmasinin, bu güzelliklerin dünyanin her yerinde bilinmesinin sart oldugunu dile getirdi.
Kaynak: İHA