Bakan Ersoy Konteyner Kentte Kalan Depremzedelerle Bayramlasti

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Kurban Bayrami’nin 2. gününde Malatya’da depremzedeler ile bir araya gelerek bayramlarini kutladi.

Bakan Ersoy Konteyner Kentte Kalan Depremzedelerle Bayramlasti
6 Subat depremleri sonrasi Malatya’dan sorumlu koordinatör bakan olarak çalismalari yakindan takip eden ve sik sik kentte gelen Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, bayramin ikinci gününde de kente gelerek ziyaretlerde bulundu.

Ilk olarak Battalgazi ilçesinde bulunan Imam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfi’ni ziyaret eden Bakan Ersoy, burada vatandaslarla bayramlasti. Bakan Ersoy’un kentteki ikinci duragi ise Malatya Valiligi oldu. Liselere Geçis Sistemi (LGS) Merkezi Sinavi’nda Türkiye birinciligi elde eden 4 ögrenci ile valilik binasinda bir araya gelen Bakan Ersoy, deprem sürecinde zorluklara ragmen birinci olan ögrencileri kutlayarak bakanlik olarak hediye takdiminde bulundu. Ögrencilerle hatira fotografi da çektiren Bakan Ersoy daha sonra Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan kentte yaptirilan konteyner kentte geçti. Burada da depremzede ailelerle bayramlasan Bakan Ersoy, çocuklara da bayram harçligi dagitti.

Bazi ailelerin davetini de geri çevirmeyen Balan Ersoy, konteynerlerde bayram ikramlarindan tatti.

Son olarak Inönü Üniversitesi karsisinda yer alan Teknokent Konteyner Kenti’de ziyaret eden Bakan Ersoy, burada da ailelerle bayramlasirken sorun ve sikintilarini da yerinde dinleyerek çözüm için talimat verdi. Gittik ziyaretlerde ilgiyle karsilanan Bakan Ersoy, hükümet olarak depremzede ailelerin tüm sorunlarinin çözüme kavusturulacagini ve eksikliklerin de en kisa sürede tamamlanacagini söyledi.



Bakan Ersoy’a ziyaretlerinde Malatya Valisi Hulusi Sahin, Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile kent protokolü de eslik etti.
Kaynak: İHA