Selimiye Camii'nde Kurban Bayrami Namazi Coskusu

UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’nde yer alan Selimiye Camii’nde restorasyon çalismalari sürerken vatandaslar ibadete açik olan alanda ve sehrin en eski ibadet yapilarindan Eski Camii, Üç Serefeli Camii ve diger camilerde Kurban Bayrami namazini kilmanin sevincini yasadi.

Selimiye Camii'nde Kurban Bayrami Namazi Coskusu
Osmanli Imparatorluguna 92 yil boyunca baskentlik yapan Edirne’de Kurban Bayrami dolayisiyla vatandaslar, Mimar Sinan’in saheseri Selimiye Camii basta olmak üzere sehrin eski ibadet eserlerinden Eski Cami’yi doldurdu. UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’ndeki Selimiye Camisi’nde restorasyon çalismalarinin devam etmesi ve ibadete ayrilan alanda namaz kilan vatandaslar, kentin en eski ibadet yapilarindan Eski Camii ve Üç Serefeli Cami’yi doldurdu. Almanya’dan 2 bin 200 kilometre gelen gurbetçi aile bayram namazini Edirne’de kildi.

“Gurbetçiler de Kurban Bayram namazini Edirne’de kildi”

Almanya’nin Hamburg sehrinden gelen Bülent Yüksekkaya, “Dün ögle vakti çiktigimiz yolculugumuza bugün Edirne’de Eski Camii de namaz kilmanin mutluluguna eristik. Rabbime ne kadar sükretsek azdir. Rabbim nice bayramlar nasip etsin“ dedi.

Almanya’dan gelen baska vatandas Emrah Yüksekkaya ise, ”Allah bize nasip etti. Geldik ve namazimizi kildik. Tüm Müslüman aleminin bayrami mübarek olsun” diye konustu.

Almanya’da 35 yil yasadigini ifade eden Niyazi Kalender, “Allah bizleri Islam aleminin kurtulusuna Nasip eylesin ve kendine kul eylesin. Tüm Islam aleminin bayrami mübarek olsun” dedi.

Kaynak: İHA