Elazig'da Bayram Namazindan Çikan Vatandaslar, Kurbanlarini Kesti

Elazig’da Kurban Bayraminin ilk gününde bayram namazini kilan vatandaslar, daha sonra aldiklari kurbanliklari kesti.

Elazig'da Bayram Namazindan Çikan Vatandaslar, Kurbanlarini Kesti
Elazig’da bazi vatandaslar, bayram namazinin hemen ardindan aldiklari kurbanliklari keserek dini vecibelerini yerine getirdi. Elazig Belediyesi kurban kesim yerlerine gelen vatandaslar, kesilen kurbanlarini posetleyip evlerine götürdü.

Kurban kesimine geldigini belirten vatandaslardan Basri Engin, “Belediye tarafindan burasi açilmis. Bütün Islam aleminin Kurban Bayramini kutluyorum. Rabbim bizi nice Kurban Bayramlarina eristirsin. Memleketimize dirlik ve beraberlik getirsin. Belediyemiz çok güzel bir imkan sunmus. Eskiden sokaklarda kurban kesimi yapiliyordu bundan dolayi da rezil oluyorduk. Ama simdi çok güzel bir sekilde kurban kesimi gerçeklestiriliyor” dedi.

Kurban kesim bölgesinde görevli imam Fatih Kazgin, “Diyanet Isleri Baskanligimiz her yil oldugu gibi bu yil da kurban kesim alanlarinda bizleri görevlendirdi. Bizler sabah bayram namazini eda ettikten sonra kurban alanlarina geldik. Vatandaslarimizi, dini olarak kurbanlarin yasi, kesimi ve daha saglikli bir sekilde ibadet edebilmeleri için burada görevdeyiz. Kesiciler olsun saticilar olsun dini vecibelere uymak için gayret gösteriyorlar. Insallah bayram sonuna kadar bu güzel atmosfer devam eder. Bütün vatandaslarimizin bayrami mübarek olsun. Kurban Bayramini tüm Islam alemine saglik, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA