Battalgazi'de Kurban Bayrami Namazi Namazgah'ta Kilindi

Battalgazi’de Kurban Bayrami namazi Eskimalatya’daki Namazgâh’ta kilindi. Battalgazi Belediyesi ekipleri tarafindan hazir hale getirilen Namazgâh’ta namaz husu içerisinde kilindi. Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, de namaza katilirken, vatandaslarla bayramlasti.

Battalgazi'de Kurban Bayrami Namazi Namazgah'ta Kilindi
Tarihi bir dokusu bulunan Namazgah kültürü Battalgazi’de yasatilmaya devam ediyor. Selçuklu döneminde yolcularin rahatlikla namaz kilmalari için yol güzergahlarina yaptirilan namazgahlardan olan Eski Malatya yolu üzerinde bulunan Namazgah’ta Kurban Bayrami namazi eda edildi. Battalgazi Belediyesi ekipleri tarafindan hazir hale getirilen 800 yillik Namazgah’ta bayram namazini kilmak için gelen vatandaslar, hep birlikte saf tuttu.

Tarihi namazgahta kilinan namaza Malatya Valisi Hulusi Sahin, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekili Ihsan Koca, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci, STK Baskanlari, Meclis üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.

Husu içerisinde kilinan namaz sonrasinda 6 Subat’ta yasanilan asrin felaketinde hayatini kaybedenler unutulmadi. Depremde hayatini kaybedenler için dualar edilirken bir daha böyle felaketlerin yasanmamasi temennisinde bulunuldu.

Bayramin tüm insanlik için hayirlara vesile olmasi temennisinde bulunan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “Bayram namazi için Namazgahi hazir hale getiriyoruz. Yüzlerce vatandasimizla birlikte namaz kilmak bayramlara ayri bir hava katiyor. Bayramlar bizleri birlestiren en güzel günler. Su zor günleri bu birlikteligimiz sayesinde asacagiz. Allah bir daha böyle felaketler yasatmasin. Acilarin yasanmadigi, güzel bayramlari yasayalim insallah. Kesilen Kurbanlarimizi Allah kabul etsin. Bugün Malatya Valimiz, Büyüksehir Belediye Baskanimiz, AK Parti Malatya Milletvekilimiz bizleri yalniz birakmadi. Kendilerine tesekkür ediyorum.” dedi.

Bayram namazi sonrasinda Malatya Valisi Hulusi Sahin, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekili Ihsan Koca ve Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder vatandaslarla bayramlasti.
Kaynak: İHA