Baskan Ayyildiz ''Antalya Yapti, Sira Mugla'da, Müzik Yasagi Kaldirilsin'

Mugla’nin Marmaris ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Mehmet Ayyildiz, Antalya Il Umumi Hifzissihha Kurulu tarafindan 16.06.2023 tarihli müzik yayinlarinin 24.00’ kadar yapilmasi maddesinin iptal edilme kararinin aynisinin, tüm turizm sehirlerinde uygulanmasini talep etti.

Baskan Ayyildiz ''Antalya Yapti, Sira Mugla'da, Müzik Yasagi Kaldirilsin'


Baskan Ayyildiz, Covid-19 pandemisi tedbirleri çerçevesinde uygulanmaya baslayan müzik yasagi saati uygulamasinin tedbirlerin sona ermesine ragmen halen devam etmesinin, zaten çok zor günler geçiren esnaf ve sanatkârlari zora soktugunu ifade etti.



‘Marmaris ayni zaman da bir eglence kenti’

Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Ayyildiz ’’Ilimize ve ilçemize tatile gelen turist misafirler yaz aylarinda havanin geç kararmasi sebebi ile, saat 21.00 gibi ya otellerinde ya da disarida yemeklerini yemek için otelden ayriliyorlar. 23.00 ya da 24.00’ e kadar yemeklerini yedikten sonra eglenmek istediklerinde maalesef müzik yasagi var denilip, otellerine geri gönderiliyor. Bu durum ülkemizin hem döviz kaybetmesine, hemde müsteri memnuniyetsizlige neden oluyor. Özellikle yaz aylarinda, okullarin kapanmasi ve sinavlarinda bitmesi ile birlikte turizm bölgelerinde müzik yasagi kaldirilmali, esnaflarimiz para kazanmali, ülkemize döviz girdisinin artmasi ve bu sektörlerde çalisan veya dolayli yollar ile etkilenen kisilere istihdam yolu açilmalidir’’ dedi.



‘Antalya emsal gösterilmeli ‘

Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Mehmet Ayyildiz ‘ Antalya’da örnek olarak alinan ve turizm esnaflari olarak destekledigimiz müzik yasaginin kaldirilmasi kararinin tüm turizm bölgelerinde de uygulanmasi ve bu konuda hizli hareket edilmesi gerektigini ‘’belirtti.

Kaynak: İHA