Anne Kiz Memlekete Gitmisti, Eve Geldiklerinde Hayrete Düstüler Açiklamasi 'Insanlik Disi'

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde anne ve kizinin kiraci olarak yasadigi evin elektrik ve su abonelikleri ev sahibinin oglu tarafindan kapattirildi. Diyabet hastasi 18 yasindaki genç kizin buzdolabinda muhafaza edilen insülin ilaçlari ise elektrik olmayinca bozuldu. Memleketleri Nigde’den eve geldiginde neye ugradigini sasiran kadin, "Bu kadar da insanlik disi bir sey olamaz" dedi.

Anne Kiz Memlekete Gitmisti, Eve Geldiklerinde Hayrete Düstüler Açiklamasi 'Insanlik Disi'
Olay, Arapçesme Mahallesi Namik Kemal Caddesi’ndeki 3 katli binanin zemin katinda meydana geldi. 19 Haziran’da memleketleri Nigde’ye giden Melek Öztürk (46) ile kizi Nazire Kaya (18), eve döndüklerine gördükleri manzara karsisina hayatlarinin sokunu yasadi. Iddiaya göre, anne kizin bir süredir problem yasadigi ev sahibinin oglu, elektrik ve su aboneligini kapattirdi, daha sonra sayaçlari söktürdü. Diyabet hastasi Nazire’nin buzdolabinda muhafaza edilen insülin ilaçlari ise elektrik olmayinca telef oldu. Eve geldiklerinde elektrik ve suyun olmadigini, ilaçlarin da bozuldugunu gören anne kiz sikayetçi oldu.

"Bu kisi sahte evrak düzenleyerek, üstüne aldigi elektrigimi, suyumu kapattirdi"

Bir süredir ev sahibi ve yakinlariyla problem yasadigini söyleyen Melek Öztürk, "Burada oturduguma dair kira sözlesmem var. Ev sahibi, ’Evi sattik’ dedi.

Baska birine sattigini söyledi, onunla da sözlesmem var fakat bize hiçbir ihbar ya da bilgi vermeden kaçak yikima baslayarak, bize hakaret küfürler ederek yikmaya basladilar. Daha sonrasinda ev sahibinin oglu memlekete gittigimiz sirada 19 Haziran’da eve geliyor. Benim üzerime olan elektrigi, suyu kendi üzerine aliyor ve elektrigimi, suyumu kestiriyor. Bana trenle yolculuk ettigim esnada mesaj geldi. ’Kapatmayin, lütfen benim kizim seker hastasi ve dolapta insülinleri var’ dememe ragmen bu kisi sahte evrak düzenleyerek, üstüne aldigi elektrigimi, suyumu kapattiriyor. Gelen görevlilere de, ’O kadin buradan tasindi, kira yardimi almak için böyle bir sey yapti’ diyor. Benim 2015’de olan kiram sözlesmem var. Daha sonrasinda evi sattigi kisiyle bir sözlesmem yine var. Daha sonrasinda baska birine satildi ona da 1 aylik kira ödedim. Onunda dekontu var. O sözlesme yapmadan gitti. Benim elimde ikametim var. Kizimla ikamet ediyorum. Emniyet güçlerine dilekçe verdim ama hiçbir sekilde ilgilenmedi. Adam içip içip kapimiza dayandi. Tüm küfürleri, hakaretleri isittik. Simdi elektrigim yok, suyum yok" dedi.



"Kizim insüline bagimli diyabet"

Kizinin buzdolabinda muhafaza edilen ilaçlarinin elektrik olmayinca bozuldugunu ifade eden Öztürk, "Kizim insüline bagimli diyabet. Insülin kullanmadigi zaman bir hafta içinde yogun bakima düsebilir. Bir kere onu yasadik. Bir kutusu 500 lira. Suan benim insülinleri alacak durumum zaten yok. Bu durumda yardim etmenizi istiyorum. Daha ne yapmasini bekliyorsunuz?" diye konustu.



"Bu kadar da insanlik disi bir sey olamaz"

Geçtigimiz aylarda binadaki diger 2 katin pencere ve balkonlarinin söküldügünü, bu sirada evde olduklarini ve ev sahibinin kendisine çalismalara iliskin öncesinden bilgi vermedigini de ileri süren Melek Öztürk, "Yegenim gelmisti misafirlige. Oturduk, çay demledik. Çocuk bir bardak çay içemeden kalkti gitti. Bütün alçilar üzerimize döküldü. Imara gittim, zabita ekiplerine bildirdim. Yikim ruhsatlari yoktu, güvenlik önlemleri alinmadi. Kizimin sekeri düstügünde çikip da markete gidemedim. Buralarda cam kiriklari var. Bu kadar da insanlik disi bir sey olamaz. Daha baska ne diyeyim?" seklinde konustu.



"Ilaçsiz yasayamam"

Diyabet hastasi Nazire Kaya ise "Ne söyleyecegimi bilmiyorum açikçasi. 3 aylik ilaçlarimdi. Bir kutusu 500 lira. Annemin dedigi gibi o parayi verebilecek durumumuz yok. Ilaçsiz yasayamam. Ilaçlari bagli yasiyorum. O ilaçlar telef oldu. Benim hiçbir isime yaramayacak, etki etmeyecek durumda. Yetkililere sesleniyoruz. Ilaçlarimiz telef olmus durumda. Açikçasi yardimci olmalarini istiyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA