Sele Kapilan Hayvanlarini Gözyaslariyla Çeken Çiftçi, Dehset Anlarini Anlatti

Denizli’de etkili olan siddetli yagisla birlikte sele kapilan hayvanlarini gözyaslariyla çekerek ölümle burun buruna kalan çiftçi, “Hayvanlar gözünün önünde gidiyor, elin kolun bagli bir sey yapamiyorsun. Hayvanlarimin yanina gidince gözyaslarim sel oldu ve konusamadim” dedi.

Sele Kapilan Hayvanlarini Gözyaslariyla Çeken Çiftçi, Dehset Anlarini Anlatti
Denizli’de selin en çok iz biraktigi Pamukkale ilçesine bagli Akköy Mahallesi’nde yaralar sarilmaya devam ediyor. Dere yataginin tasmasiyla çok sayida evin sular altinda kaldigi o anlarda çiftçi Mehmet Yilmaz’in gözyaslari dökerek, ineklerini selde sürüklenirken kayit altina alip çaresizlik yasamasi dehseti gözler önüne serdi. Yagisin etkisini yitirmesiyle 3 ineginden 2’sini kurtarabilen çiftçi, o anlari adeta yasayarak anlatti. Yilmaz, hayatinda böyle bir siddetli yagis görmedigini söyleyerek, can havliyle kendilerini kurtardiklarini ve o anda hayatin durdugunu söyledi.



"Arkama baktim su geliyor"

Çaresizce hayvanlarini izledigini belirten Yilmaz, “Çal ilçesindeki seli gördük ve oradan mahallemize döndük. Zaten dag yolundan nasil geldigimizi bilmiyoruz. Ne oldugunu bir an anlamadik. Buraya geldigimde inekleri sagmak için süt makinesini aldim ve sonra bir baktim ki derede sular yükselmis. 39 yasindayim, böyle bir sel görmedim. Arkama baktim su geliyor. Allah’im yardim et dedim ve hanima ’Sen buradan çik’ dedim. Bir anda çati uçtu. Ben o anlari bire bir yasadigim için gözyaslarimi tutamadim. Hayvanlar gözünün önünde gidiyor. Elin kolun bagli bir sey yapamiyoruz. Hayvanlarimin yanina gidince gözyaslarim sel oldu ve konusamadim. Ineklerin 3 tanesi düstü suya, 2 tanesini bulduk, bir tanesinden daha haber alamadik. O ani görünce suya girdim ve hayvan benden agir olunca kendi canimi kurtarmaya çalistim” diye konustu.



“Gelinim ‘Babacigim kurtar’ diye sesleniyordu”

Babasi muhtar Ahmet Yilmaz da hasar gören binalarin rakamlarini paylasarak dehset anlarini anlatti. Muhtar Yilmaz, “Beni Büyüksehir Belediyesi görevlileri aradi. Sel geldigini bundan ötürü acil alarm vermemi istediler. 15 dakika anons çektim. Insanlarin tedbir almasini istedik. Allah sükür can kaybimiz olmadi. Hayvanlarimiz telef oldu. 6 büyükbas, 30 küçükbas hayvan telef oldu. Oglumun evine gittim. Selden dolayi gelinim bir taraftan sallaniyordu. Altinda sular geçiyordu. ’Babacigim kurtar’ diye sesleniyordu. Gelinimi sirtima aldim ve kurtardim ama oglum karsi tarafta kaldigi için onu kurtaramadik. Kepçelerle selin önünü azaltmaya çalistik. Sonra oglumun 3 inegi sele kapilip gitmis ve oglumu da kurtardik. Tahminimce 10 is yeri, 27 tane ev sular altinda kalarak kullanilmaz hale geldi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA