Egitimde Sinir Ötesi Degisim Ve Is Birligi Imkanlari Konusuldu

DENIZLI – Denizli’de Türkiye Ulusal Ajans’inin destekleriyle yürütülmekte olan Erasmus+ Okul Egitimi Akreditasyonu projesi çalistayi gerçeklestirildi.

Egitimde Sinir Ötesi Degisim Ve Is Birligi Imkanlari Konusuldu


Çalistaya Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Sube Müdürü Yasin Temel, Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü Ar-Ge Ekibi ile Erasmus+ projeleri hareketliliklerine katilan okul müdürleri ve ögretmenler katildi.



Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, yaptigi konusmasinda “Erasmus+ Okul Egitimi Akreditasyonu, okul egitimi alaninda sinir ötesi degisim ve is birligine açilmak isteyen, Avrupa egitim alanina katki sunmak isteyen Müdürlügümüz için önemli bir araçtir. Bu kapsamda 2021 yilindan itibaren her yil belirlenen konsorsiyum okullarimizla; okul egitiminde ögretme ve ögrenme kalitesini artirmayi, ögretmenlerimizin ve okul idarecilerinin mesleki gelisimini desteklemeyi, ögretmen ve ögrencilerimizin dil ögrenimlerini gelistirmelerini, teknoloji ve yenilikçi yöntemlerin kullaniminin tesvik edilmesini, iyi uygulamalarin paylasilmasi ve aktarilmasinin desteklenmesini, okullarin sinir ötesi degisim ve is birligine girme kapasitelerini artirip, yüksek kalitede hareketlilik projeleri yürütmelerini ve hareketlilik sonrasinda ögrenme çiktilarinin görünürlügünün saglanarak yayginlastirilmasini hedeflemekteyiz. Erasmus+ Okul Egitimi Akreditasyonu projemize dahil olan farkli ilçe ve mahallelerde yer alan konsorsiyum okullarimizla egitimde firsat esitligine ve nitelikli egitim süreçlerine katki sunmayi hedefledik. 2022 yili hareketliliklerini tamamlamak üzereyiz. Bu yil okul egitiminde ögretmen kurs, ögretmen is basi gözlem, ögrenci grup hareketlilikleri ve uzun dönem ögretmen görevlendirmelerini gerçeklestirdik. Faaliyetlerden 20 konsorsiyum okulumuzdan, 42 ögretmen ve 45 ögrencimiz yararlanmistir. Ögretmenlerimiz ve ögrencilerimizin elde ettikleri deneyimlerinin okullarinda yeni proje süreçlerinin gelistirilmesine katki sunacagina inaniyorum. Bugün burada projenin yayginlastirilmasi dogrultusunda yurtdisi hareketliliklere katilim saglayan ve kazanimlarini, tecrübelerini paylasan degerli ögretmenlerimize ve Müdürlügümüz Ar-Ge ekibine tesekkür ederim” dedi.



Gün boyu süren çalistay sonunda Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici tarafindan katilimcilara katilim sertifikasi verildi.

Kaynak: İHA