Depremzedelere Toplamda 110 Bin Paket Yardim Dagitildi

6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen iki büyük deprem felaketinden sonra Yesilyurt Belediyesi ile Türk Kizilay isbirligiyle, Yesilyurt Belediyesi Emanet Çarsida yapilan koordineli ve planli çalismalar neticesinde depremzede vatandaslara 110 bin 257 adet yardim paketi teslim edildi.

Depremzedelere Toplamda 110 Bin Paket Yardim Dagitildi
Yesilyurt Belediyesi tarafindan 2015 yilinda hizmete sunulan Emanet Çarsisi, 6 Subat depreminden sonra yurt içi ve yurt disindan gönderilen yardim malzemelerinin depremzedelere ulastirilmasinda etkin bir rol üstlendi. Yesilyurt Belediyesi ile Kizilay isbirligi neticesinde, gelen yardim malzemeleri paketlenerek dogru ve planli bir çalisma modeliyle yardim karti dagitilan depremzedelere teslim edildi. Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, 6 Subat günü meydana gelen depremlerin ardindan Emanet Çarsida 59 bin 601 adet hijyen kolisi, 25 bin 553 bin adet gida kolisinin yani sira 11 bin 623 adet çocuk kolisinin dagitiminin yapildigini açikladi.

Toplamda 110 bin 257 adet yardim kolisinin dagitimini yaptiklarini söyleyen Baskan Çinar, “Yasanilan büyük depremlerin ardindan sehrimizdeki depremzedelerimizin temel ihtiyaçlarinin giderilmesi için bütün imkanlarimizi seferber ettik. Kadim medeniyetimizin temelinde yer alan paylasma ve dayanisma ruhundan aldigimiz güçle birlikte hemsehrilerimizin yaninda yer almayi ilke haline getirdik.6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen büyük depremlerin ardindan Türk Kizilay ile isbirligi yaparak yurt içi ve yurt disindan gelen yardimlarin dagitimini Emanet Çarsimizda gerçeklestirdik. Bölgenin en büyük yardim merkezlerinden bir tanesi olup alaninda uzman isimlerin koordine ettigi bu merkezimizde hem kendi personelimiz hem de Kizilay’in gönüllü çalisanlarinin koordineli çalismalari neticesinde Subat ile Haziran aylari arasinda toplamda 110 bin 257 adet yardim paketini depremzedelere teslim ettik. Deprem yaralarini el birligiyle sarmak için bugüne kadar yaptigimiz hizmetlere bundan sonrada ayni kararlilikla devam edecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA