Bilim Merkezi Ögrencileri Yilsonu Etkinliginde Yeteneklerini Sergiledi

Gelecegin bilim insanlarini yetistirmeyi hedefleyen Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim Merkezi’nin yil sonu kapanis ve mezuniyet programi gerçeklestirildi. Etkinlige katilan Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Bilim Merkezimiz oldukça güçlü. Sultansehir’e yakisan bir kabiliyette ve beceride faaliyetler gerçeklestiriyor. Insallah bundan sonra da çok güçlü çalismalara ev sahipligi yapacagiz” dedi.

Bilim Merkezi Ögrencileri Yilsonu Etkinliginde Yeteneklerini Sergiledi
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim Merkezi’nde verilen egitimlerle ilgili etkinliklerin yer aldigi yilsonu kapanis programinda ögrenciler yetenek, bilgi ve birikimlerini sergiledi. Bilim Merkezi’nde ortaya konulan eserlerin sergilendigi programa Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun ve esi Tuba Dursun, Baskan Yardimcisi Nurcan Öztürkmen, meclis üyeleri, ögrenciler, aileleri ve vatandaslar katildi.

Bilim Merkezi ögrencilerinin yil içindeki çalismalarindan olusan sergiyi gezen Baskan Dursun, her stant basindaki ögrencilerle sohbet etti.

“12 ayri bransta 1218 ögrencimiz egitim aldi”

Programda konusan Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Bugün Sultangazi’de Bilim Merkezimizin sezon finalini yapiyoruz. Resimlerimizle, atölyelerimizle, robotik kodlama alanindaki çalismalarimizla, fen bilimleri atölyemizde, inovasyon merkezimizle, fotograf sergimizle ve birçok alanda Bilim Merkezimizin üretmis oldugu çesitli ürünlerin hem sergisi hem de yil sonu kapanis törenindeyiz. Bilim Merkezimiz oldukça güçlü. Sultansehir’e yakisan bir kabiliyette ve beceride faaliyetler gerçeklestiriyor. Insallah bundan sonra da çok güçlü çalismalara ev sahipligi yapacagiz. 2022-2023 sezonu içerisinde 16 ayri bransta 1.218 ögrencimiz egitim aldi. Insallah bunlari yaz okulumuzla, Bilim Firarda etkinligimizle çok daha güçlendirecegiz. Bilim egitimiyle ilgili çalismalarimizi sezonun kapanmasiyla bitirmiyoruz. Temmuz ayi basi itibariyle yaz sezonuna uygun çalismalarimiz olacak. Agustos ayinda da Bilim Firarda adi altinda Bilim Otobüsümüzle 15 mahallemizde bilim alanindaki çalismalarimiza devam edecegiz. Çok güçlü çalisiyoruz ve sokaklara yayilan faaliyetler yapiyoruz. Özellikle Bilim Firarda otobüsümüz çok ilgi görüyor.” dedi.



“Insallah Izmir Teknofest’te de bulusacagiz”

Bilim dendiginde Teknofest’in akla geldigini belirten Baskan Dursun, “Geçen dönemde Teknofest’te de bulunduk. Bilim Merkezi’ndeki arkadaslarimiz orada çalismalarini sergilediler ve Teknofest’te güzel bir yer edindiler. Simdi Bilim Merkezi olarak Izmir Teknofest için de hazirlaniyoruz. Insallah Izmir Teknofest’te de bulusacagiz. Sultangazili ögrencilerimizin bilimle ilgili yapmis oldugu çalismalari, kabiliyetlerini, emeklerini sergileyebilecekleri imkanlari saglayacagiz. Sultangazi olarak her zaman egitimle ilgili alanlarda güçlü çalismalar yapiyoruz” diye konustu.

Konusmanin ardindan program müzik atölyesi ögrencilerinin keyifli dinletisi ile devam etti. Halk oyunlari gösterisi, bilim gösterisi ve tiyatro atölyesi ögrencilerinin gösterisinin ardindan Baskan Dursun, ögrencilere mezuniyet belgelerini verdi. Kapanis töreni, hatira fotografi çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA