Özalp'te 'Gençler Özalp Ve Saray'i Taniyor' Projesi

VAN – Van’in Özalp Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) Özalp Temsilciligi tarafindan hayata geçirilen ‘Gençler Özalp ve Saray’i Taniyor’ projesi bünyesinde ögrenciler ilçeleri taniyor.

Özalp'te 'Gençler Özalp Ve Saray'i Taniyor' Projesi
Proje bünyesinde Özalp Kiz Imam Hatip Lisesi ögrencileri, Özalp ve Saray’in tarihi ve dogal güzelliklerini gezdi. Saray Çaybagi Mahallesi’ndeki Nissi Köskü, Çekirge kayaliklari ile Karahisar Kalesi, Tas kapi ve kus cenneti Akgöl’ü gezen 80 ögrenci ve 10 ögretmen, Ergin Yildirimçakar rehberliginde gezilerini tamamladi.

Ögrencilerle birlikte güzel bir gün geçirdiklerini ifade eden Kiz Imam Hatip Lisesi Tarih Ögretmeni Hüseyin Bakir, "Bugün yaklasik 80 ögrencimizle birlikte proje çerçevesinde Özalp ve Saray’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdik. Bildigimiz üzere Van ve Saray tarihi ve kültürel yerleri çok olan ilçelerdir. Bu ilçelerimiz Urartulardan baslayip Persler, Emeviler, Selçuklular ve Osmanli’ya yurt olmus. Özellikle bu yörenin insaninin buralari bilmesi ve gezmesi bizler için çok önemlidir” dedi.

Imam Hatip Kiz Lisesi ögrencilerinden Meltem Abravci ise Özalp ve Saray’in tarihi ve kültürel yerini gezdiklerini söyleyerek, “Tarihi ve kültürel miraslarimizi gezerek görmek çok güzeldir. Bu geziyi düzenleyenlere tesekkür ederiz” diye konustu.

Kaynak: İHA