Mahsun Kirmizigül Film Davasini Kazandi

Müzik yapimcisi Hilmi Topaloglu’nun oglu Volkan Topal’in, ‘Prestij Meselesi’ filminde babasinin itibarini zedeledigi iddiasiyla Mahsun Kirmizigül’e açtigi davada mahkeme, Volkan Topal’in filmin durdurulmasina iliskin tedbir talebinin reddine hükmetti.

Mahsun Kirmizigül Film Davasini Kazandi
Müzik yapimcisi Hilmi Topaloglu’nun ilk esinden olan büyük oglu Volkan Topal, vizyona giren ‘Prestij Meselesi’ adli filmde babasinin itibarini zedeledigi ve manevi haklarini ihlal ettigi iddiasiyla filmin durdurulmasi için Mahsun Kirmizigül’e ve yapimci sirkete dava açmisti.

Istanbul Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi tarafindan görevsizlik karari verilerek Istanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderilen tedbir talepli dava karara baglandi. Kararini açiklayan mahkeme, Volkan Topal’in tedbir talebinin reddine hükmetti.

Mahkemenin gerekçeli kararinda ise henüz gerçeklesmemis ve gerçeklesmesi muhtemel olaylara yönelik ihtiyati tedbir kararinin verilemeyecegi, davaci Volkan Topal’in talep dilekçesindeki hususlarin yargilamayi gerektirip, ispatinin da bulunmadigi gerekçesiyle tedbir talebinin reddine karar verildigi aktarildi.
Kaynak: İHA