'Çocuk Baskasindan' Deyip Esini Silahla Yaralayan Saniga 20 Yila Kadir Hapis Talebi

Zonguldak’ta esi Gülcan S.’yi çocugunun baskasindan oldugu iddiasiyla çikan tartismada silahla yaralayan tutuklu sanik hakkinda nitelikli kasten öldürmeye tesebbüs suçundan 20 yila kadar hapis talebiyle dava açildi.

'Çocuk Baskasindan' Deyip Esini Silahla Yaralayan Saniga 20 Yila Kadir Hapis Talebi
Edinilen bilgiye göre olay geçen 5 Mart günü Mithatpasa Mahallesi 69. Sokak’ta yasandi. Iddialara göre 32 yasindaki Sedat S.’nin esi Gülcan S. geçen yil dogum yapti. Sedat S. çocugun kendisinden olmadigi iddiasinda bulunarak esi ile tartismaya basladi.

Olay günü tekrar baslayan tartisma gece boyu sürdü. Sedat S., esini korkutmak amaciyla evin içinde cama dogru ates etti. Olayin sabahinda ise koltukta oturan esine bir el ates ederek yaraladi.

Süpheli olaydan sonra arkadaslarini arayarak pansuman malzemeleri alarak eve gelmelerini istedi. F.K., yanina saglik personeli E.E.’yi de alarak eve geldi. E.E., yarali kadina ilk müdahaleyi yaparak evden ayrildi. Sedat S. de bu sirada eve gelen 12 yasindaki yegenine telefonu vererek 112’yi aramasini yengesinin kendisini vurdugunu söylemesini istedi. Ardindan F.K. ile evden ayrildi.

Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri Gülcan S.’ye ilk müdahaleyi yaparak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldirdi. Hayati tehlike geçirecek sekilde yaralanan Gülcan S., ifadesinde esinin kendisini korkutmak amaciyla silahini atesledigini daha sonra da kendisini karnindan yaraladigini söyleyerek Sedat S.’den sikayetçi oldu.

Olaydan sonra her yerde aranan süpheli; bir arkadasinin evinde saklanirken yakalandi. Olayda kullanilan silah ve silaha ait fisekler ele geçirildi. Hakkinda esi kasten öldürmeye tesebbüs suçlamasiyla 20 yil hapis cezasi istenen tutuklu sanik Sedat S. hakkinda silahla tehdit, ruhsatsiz atesli silahlarla mermileri satin alma veya tasima veya bulundurma suçlamalari da yöneltildi.

Zonguldak 3. Agir Ceza Mahkemesi’nde hakkinda dava açilan tutuklu sanik Sedat S.’nin yargilanmasina önümüzdeki günlerde baslanacak. Öte yandan Gülcan S.’nin kendini vurdugu iddia edilse de üst giysisinden alinan örnekte atisin uzak mesafeden yapildigi tespit edildi. Ayrica Gülcan S.’ye ait svaplarda atis artigi tespit edilmedi.
Kaynak: İHA