Çayirli'da Aricilik Gelistiriliyor

Erzincan’in Çayirli ilçesinde Ariciligin Gelistirilmesi Projesi çerçevesinde aricilara malzeme dagitimi yapildi.

Çayirli'da Aricilik Gelistiriliyor
DAP BKI tarafindan desteklenmeye hak kazanan “Çayirli’da Ariciligin Gelistirilmesi” projesi ile yerli aricilara ürünleri teslim edilmeye baslandi. Bu proje dahilinde; 492 arili kovan, 871 adet bos kovan, 22 adet bal sagim makinasi, 23 adet sir alma tezgahi, 11 bin adet çerçeve, 880 kg bal mumu, 22 adet arici çadiri, 22 adet elektrikli çit dagitimi yapildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’na bagli DAP BKI tarafindan yüzde 70’i finanse edilen Ariciligin Gelistirilmesi Projesiyle aricilik sektöründe faaliyet gösteren çiftçilerin daha verimli, daha kaliteli bal elde etmesi, bal üretim kapasitesi ve verimliliginin arttirilmasi, üretilen balin uluslararasi standartlara uygunlugunun saglanmasi amaçlanmakta.

Bu proje ile 28 üreticiye 1220 bos kovan, 360 adet arili kovan, 22 adet arici çadiri, 20 adet bal sagim makinesi, 12.000 adet bal çitasi, 1 ton bal mumu, 22 adet sir alma tezgâhi ve 21 adet çit dagitimi saglandi.

Projeden faydalanan aricilar memnuniyetlerini ifade ederek bu projeye katki sunan basta DAP Baskani Prof. Dr. Osman Demirdögen olmak üzere Kaymakam Ahmet Gülderen, Belediye Baskani Atinç Bahadir ve emegi geçen herkese tesekkürlerini ifade ettiler.
Kaynak: İHA