BAYFEST Bilim Ve Teknoloji Festivali Ögrencilerin Tasarladigi Projelere Isik Tutacak

’Bayburt’ta bir seyler oluyor’ sloganiyla bu yil 1’incisi düzenlenen, geleneksellestirilmesi planlanan ve 3 gün sürecek olan BAYFEST 1. Bilim ve Teknoloji Festivali renkli görüntülerle basladi.

BAYFEST Bilim Ve Teknoloji Festivali Ögrencilerin Tasarladigi Projelere Isik Tutacak
Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde gerçeklesen festival, Vali Cüneyt Epcim, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ates, Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, ögretmenler ve ögrencilerin katildigi törenle açildi. Açilis töreni sonrasinda yarismalar ve gösteriler düzenlendi, roket atislari yapildi, atölye çalismalari ziyaret edildi.

Bayburt Lisesi ögrencilerinin halk oyunlari gösterisiyle baslayan festivalde daha sonra Bayburt Anadolu Imam Hatip Lisesi ROBOHATIP takimina ait roketler gökyüzüne firlatildi.

BAYFEST 1. Bilim ve Teknoloji Festivali kapsaminda ziyaretçiler stantlari gezerek teleskop ile gözlem, 3D yazici ve kalem, model uçak simülasyonu, robot gösterileri, planör yapimi, drone simülasyonu, hologram yapimi, su roketi, sihirli labirent, alevlerin müzikle dansi, kodlamalar, zspace artirilmis gerçeklik ve elektrikli deney setinden olusan toplam 26 adet atölye çalismalarini inceledi. Atölye çalismalari yogun ilgi görürken ögrenciler festivalde yer alan tasarla yap uçur, stracth kodlama ve spor parkurundaki yarismalarla doyasiya eglendi.

Festival, Türkiye Finallerinden dereceyle dönen ROBOHATIP takiminin IHA gösterisiyle devam etti.

Bilginin beceriye dönüstügü atölye çalismalariyla BAYFEST’in egitim sürecine katki saglayacagini söyleyen Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, "Bu yil 1’incisini düzenledigimiz BAYFEST Bilim ve Teknoloji festivalinde 15 bin ögrencimizi agirlayacagiz. Festivalimizde, 30 atölye çalismasi, 3 yarisma parkuru bir de spor parkuru var. Ilimizdeki ögrencilerimizin okullarinin son günlerinde, bilginin beceriye dönüstügü atölye çalismalariyla güzel bir faliyet olacak. Nerdeyse 3 aydir hazirligini yaptigimiz bu festivalde çocuklarimiz festival süresince ilimizdeki bu imkanlardan faydalanabilecek. Ögrencilerimiz çok keyifli dakikalar geçiriyorlar. Festivalin egitim sürecine katki saglayacagini düsünüyorum" dedi.

Bununla birlikte Bayburt Anadolu Imam Hatip Lisesinin ev sahipliginde gerçeklesen festival, 14 Haziran’a kadar halka açik olacak.
Kaynak: İHA