Bursali Girisimcilerden 'Akilli Kaynak Izi Takip Sensörü'

ULUKOZA girisimcileri, ’Akilli kaynak izi takip sensörü’ projesiyle ’TÜBITAK 1512 Girisimcilik Destek Programi’ndan faydalanmaya hak kazandi. Projeyle, kaynak robotlarinin otomasyonu ve üretim hatlarindaki hatalarin minimize edilmesi hedefleniyor.

Bursali Girisimcilerden 'Akilli Kaynak Izi Takip Sensörü'
Bursa Uludag Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (Bursa Uludag TTO) markasi olan ULUKOZA bünyesinde çalismalarini sürdüren girisimciler Dr. Nurettin Gökhan Adar ve Ali Yildiz, gelistirdikleri ‘Akilli kaynak izi takip sensörü’ projesiyle TÜBITAK 1512 Girisimcilik Destek Programi’ndan faydalanarak üniversite-sanayi is birligine katki sunmayi hedefliyorlar.

Dr. Ögr. Üyesi Nurettin Gökhan Adar çalismayla ilgili, “Bursa Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisligi Bölümü’nde görev yapiyorum. Firma ortagim Ali Yildiz ile birlikte TÜBITAK destegi almaya hak kazanan bir çalisma yürütmekteyiz. Kaynak robotlarina yönelik endüstriyel bir ürün gelistiriyoruz. Ürünümüz sayesinde kaynak robotlarinin otomasyonu ile üretimde insan faktörünü ve hatalari minimize etmis olacagiz. Ülke olarak bu tür projeleri daha fazla destekleyip gelistirerek ve yüksek lisans, doktora ögrencilerimizi endüstriye adapte edip yüksek teknoloji ürünlerin üretimine ivme kazandirabiliriz. Çiktigimiz yolda Innosens Robot Teknolojileri olarak ülkemizin öncü, dünyanin aranilan firmalari arasinda olmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Endüstriyel malzemelere ulasimin nakit ve vakit açisindan zorlu bir süreci beraberinde getirdigini de kaydeden Adar, “Bunlara ragmen projemize güveniyoruz. Ürünümüz sayesinde kaynak prosesleri için yetismis eleman ihtiyaci minimize olacaktir. Ürünümüz hedef pazari olarak baslangiçta KOBI’leri tercih edecegiz. Çalismamiz, basindan beri ULUKOZA yetkilileri tarafindan yakindan takip ediliyor. Gerek mentor destekleri, gerekse de egitimlerle projemize çok ciddi katkilar sundular. Sürecin saglikli ilerlemesi açisindan büyük destek gördük. Bursa Uludag TTO’nun, ULUKOZA’nin TÜBITAK basvuru sürecindeki desteklerinde dolayi kendilerine tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA