Türk Bayrakli Galata Seaways Gemisindeki Kaçak Yolcular Italya'da Yakalandi

Türk bayrakli ‘Galata Seaways’ gemisinden gelen kaçak ihbari ile Ulastirma ve Altyapi Bakanligi harekete geçti. Italyan güvenlik güçleri ile koordineli bir sekilde yürütülen operasyonda 15 kaçak yolcu yakalandi.

Türk Bayrakli Galata Seaways Gemisindeki Kaçak Yolcular Italya'da Yakalandi
Yalova’dan Fransa’nin Sete Limani’na dogru yola çikan Türk bayrakli Galata Seaways gemisinde tespit edilen 15 kaçak yolcu, Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin basindan sonuna koordinasyonuyla Italya’nin Napoli Limani açiklarinda gece operasyonuyla yakalandi.

“Denizcilerimize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum”

Olayin basindan sonuna kadar takip ve koordinasyonunu yürüten Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Operasyon basariyla tamamlandi. Türk bayrakli ‘Galata Seaways Gemisi’ndeki kaçak yolcular Italyan güvenlik güçleri tarafindan arama sonucu yakalandi ve gemiden indirildi. Emegi geçen tüm yetkililerimize tesekkür ediyor, denizcilerimize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandi.

Iste dakika dakika yasananlar

Dün saat 11.20 sularinda DFDS Denizcilik ve Tasimacilik AS’ye ait gemiden Ulastirma ve Altyapi Bakanligina bagli Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezine (AAKKM) gelen ihbarla harekete geçildi.

Olayin ögrenilmesinin hemen ardindan gemi kaptani ve sirketle temas kurularak mürettebatin güvenli bölgelerde kendilerini korumalari istendi. Geminin kontrolünü saglayan kaptan ve personel kendilerini çesitli bölgelere kilitleyerek güvenlige aldi. Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu da AAKKM’den gelen bilgileri anlik takip ederek bölgedeki duruma iliskin bilgi aldi.

Gemi kaptaninin kameralardan kaçaklarin kesici aletlerle dolastigini tespit etmesi sonrasi uluslararasi yetkililerle irtibat kuruldu. Geminin bulundugu noktaya en yakin yer olan Italya’nin Napoli Limani’na hareket edilmesi istendi. O sirada Italya güvenlik birimleri gemiye yapilacak operasyonu planlamaya basladi.

Saat 17.00 sularinda Napoli karasularina yaklasan GALATA SEAWAYS gemisine Italyan Polisi’nin giris yapabilmesi için izin verildi.

Ancak normal yollarla gemiye giris yapilamadi. Italya güvenlik birimleri helikopter yoluyla gemiye inmek için izin istedi. Bakan Uraloglu koordinasyonunda, operasyonu koordine eden AAKKM tarafindan gerekli izinler verilerek ilk olarak Türk mürettebatin güvenligi saglandi.

Gemiye inis yapan güvenlik güçleri, uzun bir süre kaçaklari saklandiklari yerde bulmaya çalisti. Devam eden arama çalismalarina köpekli timler de dahil edildi. Arama çalismalarinin ardindan gemideki kaçak yolcular Italya güvenlik güçleri tarafindan yakalandi.
Kaynak: İHA