Belediye Halk Plajlarinda Görev Alacak Cankurtaranlar Egitim Aliyor

Bodrum Belediyesi halk plajlarinda deniz güvenligini saglamak üzere tam donanimli cankurtaranlarin egitimine devam ediyor.

Belediye Halk Plajlarinda Görev Alacak Cankurtaranlar Egitim Aliyor


Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlügü ve Bodrum Belediye AS. tarafindan, Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu (TSSF) ile Uluslararasi Cankurtarma Federasyonu (ILS) standartlarinda cankurtaranlarin yetistirilmesi amaciyla kurslar düzenleniyor.

Cankurtaranlar, göreve baslamadan önce 1 haftalik egitimden geçerken 28 cankurtaran adayinin katildigi egitimler, Bodrum Cankurtaran Egitim Merkezi Egitmeni Bedri Sincar, Gürhan Güler ve Yalin Aygün tarafindan verildi.



Cankurtaran egitimi çerçevesinde denizdeki acil durumlari tanimayi, ilk yardim becerilerini gelistirmeyi ve cankurtaranlik ekipmanlarini etkin bir sekilde kullanmayi ögrenen katilimcilara, egitim sürecinde denizdeki tehlikelerin farkindaligi ile müdahale becerilerinin pratik uygulamasini içeren bilgiler aktariliyor.

Bodrum Belediyesi’nin bölgenin deniz güvenligini artirmak ve deniz kazalarini en aza indirmek için attigi önemli adimlardan biri olan cankurtaranlik egitim programinin basarili olmasi durumunda, Bodrum’un plajlarinda daha güvenli ve keyifli bir deniz tatili geçirmek mümkün olacak. Sahil güvenligini ve deniz kazalariyla basa çikma yeteneklerini gelistirmek amaciyla pratik ve uygulamali olarak 2 asamali hedeflenen egitimlerle Bodrum halkinin denizde daha güvenli bir sekilde vakit geçirebilmesi saglanacak.

Egitimini tamamlayip belgesini alan cankurtaranlar, 11 mavi bayrakli plajlara ve turizm isletme belgesi alan belediye kafe ve restoranlarda cankurtaran olarak görevlendirilecek.
Kaynak: İHA