Zorlu Egitimleri Tamamlayarak Meslege Hazir Hale Geldiler

Isparta Belediyesi Itfaiye Müdürlügünde staj yapan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Itfaiyecilik ve Yangin Güvenligi Bölümü 12’inci sinif ögrencileri uygulamali egitimlerini tamamlayarak, meslege hazir hale geldiler. Egitimleri basariyla tamamlayan ögrenciler ile Itfaiye Müdürlügünde kurum içi egitimi tamamlayan personele katilim belgeleri verildi.

Zorlu Egitimleri Tamamlayarak Meslege Hazir Hale Geldiler
TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Itfaiyecilik ve Yangin Güvenligi Bölümünde egitim ögretim gören 15 ögrenci, stajlarini Isparta Belediyesi Itfaiye Müdürlügünde tamamladilar. Ögrenciler, Itfaiye Müdürlügünün gelismis teknik altyapisi ve deneyimli kadrosu sayesinde meslege siki bir sekilde hazirlandilar. Egitim-Ögretim yili boyunca ögrencilere yangin söndürme, kuyuda mahsur kalanlara yardim etme, trafik kazalarina müdahale gibi birçok konuda uygulamali egitim verildi.

Zorlu egitimleri basariyla tamamlayan ögrenciler ve Itfaiye Müdürlügünde kurum içi yangin egitimini tamamlayan personele katilim belgeleri verildi.

Katilim belgesi takdim programina Isparta Belediye Baskan Yardimcilari Ugur Büyükçulcu, Fahretdin Gözgün ve Serkan Kaya da katildi.

Isparta Belediyesi Itfaiye Müdürü Mustafa Balci, yaklasik bir yildir 15 ögrenciye egitim verdiklerini belirterek, egitimleri tamamlayan ögrencilere katilim belgesi verdiklerini söyledi.

Bir yil boyunca ögrencilerin Itfaiye Müdürlügü tarafindan verilen çesitli egitimlere tabii tutuldugunu dile getiren Balci, “Ögrencilerimiz merdivenli, sulu hortum, kuyuda mahsur kalma, trafik kazalarinda kurtarma ve yangin söndürme gibi egitimler aldilar” dedi.

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Itfaiyecilik ve Yangin Güvenligi 12. sinif ögrencisi Enes Ülperen, staj egitimini Isparta Belediyesi Itfaiye Müdürlügünde tamamladigini belirtti.

Mezuniyet sonrasi meslek hayatina atilmayi planladigini kaydeden Ülperen, aldigi egitimlerin kendisi için çok faydali oldugunu, okulda ögrendikleri teorik bilgileri uygulamali olarak gördüklerini söyledi.



Elif Aykut da Itfaiye Müdürlügünde uygulamali olarak gördükleri konulari 10 ve 11. sinifta teorik bilgi olarak ögrendiklerini, bu bilgileri uygulamali sekilde pekistirme imkani bulduklarini ifade etti.

Aykut, “Burada el becerimizi gelistirdik. Itfaiye personelimiz, amirimiz, çavusumuz bize çok güzel bir sekilde egitim verdi. Merdivenli araca çiktik, kuyudan nasil çikilir onlari ögrendik. Sedye indirip, çikarmayi da ögrendik. Ögrendigimiz tüm bilgiler için Isparta Belediyesi’ne çok tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Isparta Belediye Baskan Yardimcisi Ugur Büyükçulcu, staj egitimini tamamlayan ögrenciler ile kurum içi egitimi tamamlayan Itfaiye Müdürlügü personelini tebrik etti. Büyükçulcu, “Bu çalismada emegi geçen basta Itfaiye Müdürümüz olmak üzere emek sarf eden her arkadasi tek tek kutluyorum. Meslek hayatinda önemli asamalardan bir tanesinin egitim oldugunu biliyoruz. Insallah Isparta Belediyesi olarak sizlerin gelismesi, mesleki anlamda bilgilerinizin daha iyi olmasi için egitimlerimiz devam edecek. Hepinizi tek tek kutluyorum. Hayirli olsun, basarilariniz daim olsun” görüslerinde bulundu.

Isparta Belediye Baskan Yardimcilari Ugur Büyükçulcu, Fahretdin Gözgün ve Serkan Kaya, staj egitimini basariyla tamamlayan ögrenciler ve kurum içi egitimi tamamlayan Itfaiye Müdürlügü personeline katilim belgelerini verdiler.
Kaynak: İHA