Sarkici Hadise'den 3 Sunucuya Tazminat Davasi

Sarkici Hadise, Reza Zarrab’la iliski yasadigini öne sürerek kendisine agir hakaretlerde bulundugu iddiasiyla 3 program sunucusuna ve televizyon programina 50 bin liralik manevi tazminat davasi açti.

Sarkici Hadise'den 3 Sunucuya Tazminat Davasi
Sarkici Hadise, Reza Zarrab’la iliski yasadigini öne sürerek kendisine agir hakaretlerde bulundugu, ayrica onur, seref ve sayginligini zedeledikleri iddiasiyla program sunuculari Bircan Bali, Seren Serengil, Arto ve televizyon programina 50 bin liralik manevi tazminat davasi açti. Istanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde, ‘’Davalilar Bircan Bali, Arto olarak taninan Harutyan Dalga ve Seren Serengil, davali kanalda yayinlanan programda yorumcudurlar. Taraflarin gazeteci olmadigi, hayatlarinin hiçbir asamasinda magazin muhabirligi dahi yapmadiklari, basin mensubu da olmadiklari öncelikle vurgulanmasi gereken hususlardir. Davalilar her gün müvekkilin kisilik haklarina saldirarak Reza Zarrab ile birlikte oldugunu, Zarrab ile güncel olmayan haberleri, müvekkille ilgili her güncel habere sokusturarak adeta konuyu sicak tutmaya çalismakta, bu konu ile müvekkilin toplumdaki itibarini ve marka degerini zedelemeye çalismakta ve bu konuda ellerinde delil oldugunu, bu delilleri kamuoyu ile paylasacaklarini belirterek santaj yapmaktadirlar’’ ifadelerine yer verildi.



‘’Davalilar müvekkilin seref, mesleki kariyeri ve itibarina sistematik bir sekilde saldirida bulunmuslardir’’

Davalilarin iki yildir müvekkilinin kisilik haklarina saldirida bulundugunu ve özel hayatina tecavüz ettigini dava dilekçesinde anlatan davaci Hadise’nin avukati Orhan Erol Müezzinoglu, “Türkiye’de bir pop star, ulusal kanalda her gün santaj ve tehdide maruz kalmaktadir. ‘Skandallar kraliçesi’, ‘metres’, ‘vergi kaçakçisi’ ve daha birçok korkunç sifat ile basin ve ifade özgürlügüne ters düsecek yakistirmalarla anilan müvekkili toplum, elleri cebinde uzaktan izlemektedir. Bu tecavüzün mahkemece durdurulmasini istiyoruz. Davalilar müvekkilin seref, mesleki kariyeri ve itibarina sistematik bir sekilde saldirida bulunmuslardir. Müvekkilin yapmakta oldugu is nedeniyle çalistigi kurumlar, is anlasmalari, toplum ve ailesi nezdinde sahip oldugu itibar ve sayginligi zarar gördügünden 50 bin liralik manevi tazminatin davalilardan tahsilini istiyoruz’’ ifadelerini kullandi.

Durusma görüldü, tanik dinletme talebi reddedildi

Istanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanin durusmasinda davaci Hadise’nin avukati Orhan Erol Müezzinoglu ile davali avukatlari hazir bulundu. Mahkeme, davali tarafin tanik dinletme talebinin reddine ve eksikliklerin giderilmesine hükmederek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA