Manisa'ya 1 Milyar TL'lik Yatirim Geliyor

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, MASKI tarafindan yapilacak olan ve 3 ilçeyi kapsayan altyapi projesiyle ilgili müjdeyi verdi. Baskan Ergün, Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi, Gördes ve Kirkagaç ilçelerinde gerçeklestirilecek 1 milyar Liranin üzerindeki altyapi çalismalari için Dünya Bankasi Kredisinin yapim ihalesi öncesinde son adimi olan müsavirlik ilanina çikildigini açikladi.

Manisa'ya 1 Milyar TL'lik Yatirim Geliyor
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü 2023 Yili 1’nci Olagan Genel Kurul Toplantisi Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün baskanliginda gerçeklestirildi.

Meclis maddelerinin görüsülmesinden önce konusan Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi, Gördes çelik isale hatti ve Kirkagaç Gelenbe Mahallesinde yapilacak olan altyapi çalismalariyla ilgili müjdeli haberi duyurdu.

Manisa’da 3 ilçeyi kapsayan altyapi çalismalari için 1 milyar liranin üzerindeki Dünya Bankasi kredisinin kullanilmasinda artik son viraja girildigini anlatan Baskan Ergün, “Buradan önemli bir müjdeyi sizlerle ve hemsehrilerimizle paylasmak istiyorum. Yunusemre Ilçemiz Muradiye ve çevre mahallelerimizin altyapi çalismalari ile atik su aritma tesisi yapimi, 39 kilometrelik Gördes dogal kaynak suyu çelik isale hatti ve Kirkagaç Gelenbe mahallemizin altyapi islerini kapsayan 46 milyon 500 bin Avro’luk yani bugünün kuruyla hesapladigimizda 1 Milyar liranin üzerindeki Dünya Bankasi Kredisinin kullanilmasinda artik son viraja girdik. Dünya Bankasi Kredisinin yapim ihalesi öncesindeki son adimi olan müsavirlik ilanina çikildi. 23 Haziran’a kadar teklif verme süresi bulunan bu ihalenin duyurusu; MASKI Genel Müdürlügümüzün, ILBANK’in ve Dünya Bankasi’nin internet sitelerinde de eszamanli olarak yayinlandi” dedi.



“Yil sonuna kadar projelerimizi baslatacagimizi düsünüyorum”

Proje için önemli bir adim olan müsavirlik ilanina çikilmasindan sonraki süreci de anlatan Baskan Ergün, “Ihale sonucunda isi alan Müsavir firma, yapim isleri öncesi son kontrolleri yapacak ve ardindan da ILBANK ve Dünya Bankasi ile koordineli olarak bu projelerin yapim isi ihalelerine çikilacak. Müsavir firma, bu islerin ihale edilmesinden kesin kabulüne kadar da tüm süreçleri yönetecek. Takriben yilsonuna kadar hayirlisiyla bu projelerimizi baslatacagimizi düsünüyorum. Manisa’miza kazandiracagimiz bu yatirimlarimizin simdiden hayirli ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA