Aydin Lisesi Elde Ettigi Basarilar Ile Aydinlilari Gururlandiriyor

Son yillarda üst üstüne basarili çalismalara imza atan Aydin Lisesi yeni basarilarla kendisinden söz ettirmeye devam ediyor.

Aydin Lisesi Elde Ettigi Basarilar Ile Aydinlilari Gururlandiriyor


1 yil içerisinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptigi basvurulardan 7 adet tasarim patenti onayini alarak Resmi Patent Bülteni’nde yayimlanan, Avrupa Komisyonu girisimi olan e-Twinning okulu olarak üst üste ikinci kez ’Avrupa Kalite Etiketi’ sahibi olan ve geçtigimiz ay Avrupa Ekonomi Komitesi tarafindan Belçika’nin Brüksel Kentinde 14. yapilan ’Your Europe your Say’ adli çalistayda Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye’yi temsil eden Aydin Lisesi, 27 Nisan-1 Mayis tarihlerinde Istanbul’da yapilan Teknofest 2023 Türkiye Finallerinde Turizm Teknolojileri Kategorisinde Türkiye 1. si olarak, büyük basari elde ederek Aydinlilarin gögsünü kabartti.

Aydin Lisesi Teknofest 2023 Türkiye birincisi

Aydin’in köklü egitim kurumlarindan olan ’Aydin Lisesi Teknofest Takimi’, 3 kategoride 3 takim halinde Istanbul’da yapilan Teknofest Türkiye Finallerine kalarak da egitim alaninda büyük sevinç olusmustu.

Teknofest 2023 Türkiye Finalleri hakkinda bilgi veren okul müdürü Serkan AKYOL, “Sanayi ve Teknoloji Bakanligi ve Türkiye Teknoloji Vakfi yürütücülügünde, ileri teknolojinin gelistirilmesi konusunda kritik rol oynayan Türkiye’nin önde gelen teknoloji sirketleri, kamu kurumlari, medya kuruluslari ve üniversitelerin destekleriyle düzenlenen Teknofest 2023 yarismalarinda bu sene 332 bin takim 1 milyon’dan fazla yarismaci ülkemiz ve insanligin gelecegi için yarismalara basvurdular ve proje ürettiler. Aydin Lisesi, 3 kategoride 3 takim halinde Türkiye’nin teknoloji festivali Teknofest finallerine katildik. Takimlarimiz sirasiyla Egitim Teknolojileri Kategorisinde ’Özgür Elektron’, Turizm Teknolojileri Kategorisinde ’Görünmez Heykeller’ ve Akilli Ulasim Teknolojileri Kategorilerinde ’Fotoyol’, 27 Nisan-1 Mayis 2023 tarihleri arasinda Istanbul’da yapilan Teknofest Türkiye Finallerinde okulumuzu ve ilimizi temsil ettiler. Danisman ögretmenimiz Hakan Ölmez’in projesi ile Türkiye 1. olarak büyük basari elde ettik. Bilim Teknoloji ögretmeni Hakan Ölmez ile ögrencilerimiz Yusuf Sariçiçek ve Burak Ege Bayram’i kutluyorum. Aydin Lisesi olarak temel hedefimiz; okulumuzun ögretim kalitesini vizyonuyla, misyonuyla, akademik yönüyle ulusal ve uluslararasi alanlarda basarisini arttirmaya yönünde olacaktir. Aydin Lisesi; 96 yillik köklü geçmisi ile tercih edilen bir egitim kurumu olma vasfini gelecekte de artirarak, Ilimizin egitim anlayisina lokomotiflik yapacak güçtedir. Proje çalismalarinda okulumuza her türlü destegini esirgemeyen Il Milli Egitim Müdürümüz Seyfullah Okumus’a ve Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürümüz Hakan Özcan’a tesekkürlerimi arz ederim. Ilimize, Aydin Lisesi ailesine ve tüm paydaslarimiza hayirli olsun” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA