AK Parti Il Baskani'ndan CHP'li Belediye Baskani'na 'Mor Bavullu' Gönderme

AK Parti Çanakkale Il Baskani Naim Makas, CHP’li Çanakkale Belediye Baskani Ülgür Gökhan’a içine pirinç ve helva koydugu mor bavulla göndermede bulundu.

AK Parti Il Baskani'ndan CHP'li Belediye Baskani'na 'Mor Bavullu' Gönderme
AK Parti Çanakkale Il Baskan Naim Makas, AK Parti Çanakkale Il Baskanliginda gerçeklestirdigi basin açiklamasinda 28 Mayis Cumhurbaskanligi ikinci tur seçimleri ve gündeme dair degerlendirmelerde bulundu. Toplantida Baskan Makas, mor bir bavulun içine cd, fotograflar, pirinç ve helva koyarak, Çanakkale Belediye Baskani Ülgür Gökhan’a da göndermede bulundu.

Konusmasina, ülkece tarihi bir seçim sürecinin geride birakildigini ve Cumhurbaskanligi makamini bir kez daha dünya lideri Recep Tayyip Erdogan ile taçlandirdiklarini belirterek baslayan Baskan Makas, “Bu süreçte gerek AK Parti’miz gerekse Cumhur Ittifaki partileri olarak büyük gayret ve özveriyle çalistik. Cumhurbaskanligi 2. tur seçiminde, tüm ilçelerimizde Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a olan teveccühün arttigini seçim sonuçlarindan gördük. Cumhurbaskanimiz Çanakkale’mizde de tüm Türkiye’de oldugu gibi oylarini arttirmis bir kez daha vatandasimizin güvendigi lider olmustur. Ben buradan bir kez daha AK Parti’mize gönül vermis tüm dava arkadaslarimiza, teskilatimizin kademelerinde görev alan tüm yol arkadaslarimiza, il genelindeki bin 600 sandikta görev yapan tüm sandik sorumlularimiza ve Cumhur Ittifaki’nin çok kiymetli paydaslarina cani gönülden tesekkür ediyorum."

Seçim kampanyasi süreci boyunca tüm siyasi partilere, seçimin ruhuna, siyaset etigine ve siyasi üsluba uygun bir sekilde bir süreç geçirilmesi temennisiyle defalarca çagrida bulunduklarini, duygu ve düsüncelerini paylastiklarini ifade eden Baskan Makas, “Ne yazik ki muhalefet; seçim süreci boyunca tehdit, yalan ve iftira dolu söylemleriyle milletimizin iradesine ipotek koymaya çalisan tavirlarindan vazgeçmedi. Yazdiklari mektuplarla halkimizi kin, nefret ve düsmanliga iterken, kullandiklari tehditkâr ifadelerle adeta 81 milyonun kardesligine kastedercesine hadsizlestiler. Siyasete ve siyaset makamina yönelik uyguladiklari bu siddeti esefle kiniyorum. Kendileri bizleri yine sasirtmamis; helallesme ve kardeslik naralari atanlarin samimiyetsizlikleri bir kez daha gün yüzüne çikmistir" seklinde konustu.

Türkiye’de degisimin adinin Recep Tayyip Erdogan oldugunu ifade eden Baskan Makas, “Seçim süreci boyunca ‘degisimden yana oyunuzu kullanin’ diyen Kiliçdaroglu ve sürekasi, girdigi her seçimi kaybeden bir ismin adayligi için oy isteyerek toplumu kandirmaya çalismis ve ‘degisim’ yalanini bizzat kendileri desifre etmistir. Ayni güruh ‘tek adam’ söylemini de aslinda kendi kusurlarini ört bas etmek amaciyla üretmis yine yalan ve iftira söylemlerinde argüman olarak kullanmaya çalismislardir. Çok net bir sekilde ifade etmek istiyorum ki, Türkiye’de degisimin adi Recep Tayyip Erdogan’dir. Recep Tayyip Erdogan liderligindeki Türkiye’mizin; 21 yillik kazanimlari ortadadir. Gençlik spordan kültür turizme, enerjiden sagliga, sosyal güvenlikten aile sosyal hizmetlerine, bilim ve teknolojiden yerli ve milli teknoloji hamlelerine birçok alandaki kazanimlari, tarihi hizmet ve basarilari ortadadir. AK Parti’mizin hizmet siyaseti anlayisi ülkemize çag atlatmis ve bu anlamda degisimin dönüsümün merkezi olmustur. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliginde kurulan cumhuriyetimizin 100. yilinda Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in ’Türkiye Yüzyili’ gibi bir vizyonu ülkemize kazandirmasi degisimin adinin bir kez daha Recep Tayyip Erdogan oldugunu ispat etmektedir” dedi.

Baskan Makas, konusmasini söyle sürdürdü:

“Simdi, yanimizdaki bu ‘mosmor bavul’ nedir diye merak etmissinizdir diye düsünüyorum. Bu bavul; halkimizin iradesiyle sandiga gömülenlerin, seçimden önceki ifadeleriyle ’bavulunu toplamaya basla’ diyen Merkez ilçenin Belediye Baskani Ülgür Gökhan’a cevabimiz olacaktir. Öncelikli olarak Belediye Baskani’ni, bu; tehditkâr, nobran, sevimsiz ve hadsiz cümlesinden ötürü esefle kinadigimizin bilinmesini istiyor ve eklemek istiyoruz; Baskan Gökhan, biz sizlerin kasetlerle tehdit ettiginiz arkadaslariniza benzemeyiz. Sizin bavullu tehditlerinize bizim dünyamizda asla yer yok. Kisileri; düsünceleri, fikirleri ve tercihlerinden dolayi ötekilestirme çabalarinizin cevabi YSK’nin web sitesinden mevcuttur. Unuttuysaniz girip bakabilirsiniz. Sizlerin düsüncelere ipotek koyma ve toplumda kendinizden baska hiç kimseyi kabul edememe hastaliginiz tedaviye muhtaçtir. Bavul söylemi ve tehditlerinizi aynen size iade ediyoruz. Iste bu mosmor bavul o bavuldur. Simdi gelelim sizin bavula Gökhan Baskan. Siz zahmet etmeyin, biz simdi sizin için bu bavulu toplayacak ve sizlere ulastiracagiz.”

Baskan Makas, bavulun AK Partili Çanakkale Belediye Meclis üyeleri tarafindan bugün saat 18.00’de Çanakkale Belediyesi Yesil Yerel Yönetim Binasi ve Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçeklesecek olan Çanakkale Belediyesi Haziran Ayi Belediye Meclis Toplantisi’nda Çanakkale Belediye Baskani Ülgür Gökhan’a iletilecegini söyledi.

Kaynak: İHA