'Kuzulu Dede' Kuzusuyla Cadde Turunda

Ondaki hayvan sevgisi her yerde görmek ya da bulmak biraz zor. Baharin gelmesiyle birlikte artik Erzurum caddelerinde ve parklarinda onu ve kuzularini görmek mümkün.

'Kuzulu Dede' Kuzusuyla Cadde Turunda
75 yasindaki Erzurumlu Selami Yilmaz’in söhreti sehir disina kadar tasarken herkesin merak ettigi ‘Bu kuzular hiç büyümüyor mu? Amca kuzularindan nasil olurda ayriliyor?” sorularinin cevabini yine kendisi veriyor.

Çocuklugundan bu yasina kadar kuzulari sahiplenip ve adeta çocugu gibi büyüten, en büyük keyfi de Erzurum caddelerinden onlari gezdirmek olan “Kuzulu Dede” lakapli Selami Yilmaz, onlardan ayrilmanin zorlugunu anlatirken, “Büyüyen ya da benden kuzularimi almak isteyen insanlara önce yerine yenilerini bulmak gerektigini söylüyorum. Arkadas bildigim kuzulardan ayrilmak elbette kolay degil. Ama yapacak bir sey yok. Vakit geçirmeden yenileri aliyorum. Hemen hemen 65 yildir bunu kendime aliskanlik yaptim ve vazgeçmeye niyetim yok.” diye konustu.

Genelde çift kuzu sahiplenen ve minik kuzulara “Efe”, “Nazli” isimlerini veren Selami Yilmaz, “Onlari biberon ile besliyorum. Asla sözümden çikmiyorlar. Cadde turlarimizda çocuklar basta olmak üzere yogun bir ilgi görüyorum. Insanlara hayvan sevgisi ve sahiplenme noktasinda örnek olmak beni mutlu ediyor. Kisin onlara Erzurum sartlarinda ve soguk havalarda bakmak zor. Bahar gelince hem ben hem de kuzularim mutlu oluyor.” dedi.

Kaynak: İHA