Ebabil Kusu Sivas'ta Yarali Olarak Bulundu

Sivas’ta yarali olarak bulunan Ebabil kusu duyarli vatandaslar tarafindan tedavi edilerek, Doga Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi.

Ebabil Kusu Sivas'ta Yarali Olarak Bulundu
Sivas’in Sarkisla ilçesinde Ahmet Turan Alpayar isimli vatandas sokakta gezdigi sirada yerde hareketsiz duran bir kus gördü. Kusun yanina yaklastiginda kanadindan yarali bir Ebabil kusu oldugunu fark eden Alpayar, kusu ölüme terk etmek istemedi. Kusu yanina alarak tedavi ettirmek için veterinere götüren Alpayar, bu sirada Doga Koruma ve Milli Parklar(DKMP) ekiplerini arayarak kus hakkinda bilgi verdi. Sarkisla ilçesine gelen DKMP ekipleri kusun genel olarak tedavisini yaptirmak ve yeniden dogaya salinmak üzere teslim aldi.

“Kanadindan yara almis"

Ahmet Turan Alpayar, ebabil kusunun kanadindan yarali oldugunu söyleyerek, “Bundan 4 sene evvel yine böyle bir kus bulmustuk. Onun bugün buldugumuz Ebabil kusu kadar yarali degildi. Tedavisini kendimiz yapip dogaya salmistik. Fakat bu kus kanadindan baya yara almis. Bu yüzden Sivas Doga Koruma ve Milli Parklari aradik. Gelecekler ve tedavisini yapacaklar” dedi.



“Dogaya kazandirilacak”

Kusu tedavi eden veteriner DKMP ekiplerileri tarafindan kusun bakim ve beslemesi yapilip dogaya birakilacagini söyleyerek, "Bu Ebabil kusu yaralandigi için uçamiyordu bu yüzden klinigimize getirildi.

Yarayi temizleyip müdahalelerimizi gerçeklestirdik. Kanadinin bir tanesi saglam bir tanesi ise kirik. DKMP ekipleri gelip bizden alacaklar. Bakim ve beslemesi yapilip sagligina kavustuktan sonra dogaya kazandiracaklar" seklinde konustu.

Kaynak: İHA