Sabahin Ilk Isiklarinda Nehir Kenarina Akin Ettiler

Edirne’de 5 Mayis Cuma günü dev atesin yanmasiyla baslayan Kakava ve Hidirellez senlikleri gün agarincaya kadar araliksiz olarak devam etti. Sabaha kadar devam eden eglencenin ardindan, tutulan dilekler Tunca Nehri’ne atildi ve agaçlara baglandi. Kendini müzigin ritmine kaptiran yerli ve yabanci binlerce kisi renkli görüntüler olusturdu. Kakava coskusu yasayan binlerce vatandas, sabahin ilk isiklarinda solugu nehir kiyisinda aldi.

Sabahin Ilk Isiklarinda Nehir Kenarina Akin Ettiler
Edirne’de her yil 5-6 Mayis tarihlerinde düzenlenen, yurt içi ve yurt disindan on binlerce turistin katilimiyla gerçeklestirilen Kakava ve Hidirellez senliklerinde tüm zamanlarin ziyaretçi rekoru kirildi. Türkiye’nin çesitli illerinden ve Yunanistan ile Bulgaristan basta olmak üzere birçok ülkeden gelen on binlerce ziyaretçi Edirne’ye akin etti. On binlerce ziyaretçinin katilimiyla Cuma günü Kakava atesinin yakilmasiyla baslayan senlik, Cumartesi sabah saatlerine kadar cosku dolu kutlamalarla devam etti.

Ritüele göre evlerinin kapilarina asmak için nehir kenarindaki agaçlardan yesil dallar koparan vatandaslar, günes dogana kadar gönüllerince eglendi.

Yerli ve yabanci binlerce kisi Tunca Nehri kiyisinda davul zurna esliginde göbek atti. Edirneli vatandaslarin yani sira turistlerin de 9/8 Roman havalari esliginde saatlerce süren eglenceleri, ortaya birbirinden renkli görüntüler çikardi.

Esi ve arkadasiyla birlikte Eskisehir’den senliklere gelen Fatih Sünger, uzun zamandir bu senligin hayalini kurduklarini, bahari bereketiyle, güzelligiyle karsiladiklarini ve çok eglendiklerini söyledi.



Daha önce bu senligi çok kez duydugunu ve ilk kez katildigini sagladigini söyleyen Ankara’dan gelen Mehtap Dönmez, çok eglenceli ve keyifli oldugunu belirtti.

Esi ile birlikte motosikletle seyahatlere çiktiklarini ve simdiki duraklarinin Kakava senlikleri oldugunu söyleyen Dilek Candar, tüm ritüelleri gerçeklestirdiklerini ve son olarak da dileklerini Tunca Nehri’ne attiklarini ifade etti.

Böyle bir organizasyonun uluslararasi çapta olmasi gerektigini söyleyen Candar, yogun kalabaligi görünce çok sasirdigini ama bir o kadar da mutlu oldugunu aktardi.

Senlikleri çok begendiklerini ve geceyi Edirne’de geçirdiklerini aktaran Melek-Özkan Ormanci çifti de etkinliklere katildiklarini, ciger yediklerini ve son olarak da dileklerini nehre attiklarini belirtti.

Istanbul’dan gelen Anitilsel Berk, "Kilitlerimizi açtik, gül goncalarimizi, mumlarimizi ve dileklerimizi suya biraktik. Büyük bir heyecan ve cosku ile buradayiz. Çok heyecanliyim. Kalabalik ve güzel bir enerji var. Insallah herkesin dilekleri kabul olsun. Geceden geldik. Ciger ile basladik. Daha sonra bu alana geldik. Göbek attik ve sabahi dört gözle bekleyip nehir kenarina geldik" dedi.

Kaynak: İHA