Posof'ta 'Ahlak Ve Degerlerimiz Egitimi ' Konferansi

Ardahan’in Posof ilçesinde “Ahlak ve Degerlerimiz Egitimi” konulu bir konferans düzenlendi.

Posof'ta 'Ahlak Ve Degerlerimiz Egitimi ' Konferansi
Posof Ilkokulu Salonu’nda yapilan program öncesi saygi durusu bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Lise ögrencilerinin katildigi konferansta; açilis konusmasini yapan Posof Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Erhan Yilmaz, bir milleti ayakta tutan unsurlardan en önemlisinin her türlü harici ve dâhili olumsuz etkenlere karsi direncini saglayan manevi degerlerin gücü oldugunu ifade ederek, “ Bir milletin sahip oldugu degerler ne kadar yüce olursa olsun, hatta yetiskin nesiller bu degerlere ne kadar bagli bulunursa bulunsun, yetismekte olan nesillere, çocuklarimiza, gençlerimize bu degerlerimizi kazandirmazsak gelecegimizi garanti altina alamayiz” dedi.

Ardahan Il Kültür ve Turizm Müdürü Ugur Dede ise; programda yaptigi konusmada egitimin ve ögretimin önemine dikkat çekerek, verilen egitimlerin inanç ve kültürümüze uygun olmasi gerektigini dile getirdi.

Ardahan Ilahiyat Fakültesi Dekani Dr. Taha Yilmaz, önderlerin peygamberler oldugunu belirterek “Nesillerin inanç ve itikatlarinin Islam dini üzerine olmasi gerekir. Nesillerimizi bu dogrultuda yetistirmemiz sarttir. Bu egitim önce aileden baslar. Anne ve babalarin çocuklarin yetistirilmesinde degerli bir yeri vardir. Okullarda ise ögretmenlere çok görev düsmektedir ve bu anlamda gerekenlerin yapilmasi zaruridir.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA