Sehit Babasi Kaya Açiklamasi 'Demirtas'in Bir Tek Cesedi Çikar'

Irak’in kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK’li teröristlerce sehit edilen 13 kisiden biri olan polis memuru Vedat Kaya’nin babasi Seyhmus Kaya, Millet Ittifaki’nin seçim vaatlerinden biri olan eski HDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas’in serbest birakilmasi açiklamalarina tepki gösterdi. Kaya, "Bilindigi üzere 40 bin sehidimiz var. Millet Ittifaki, sürekli Selahattin Demirtas’i övüp serbest birakacaklarini söylüyorlardi. Selahattin Demirtas, Yasin Börü ile birlikte Diyarbakir’da 51 vatandasimizi sehit etmedi mi? Sehitleri nereye koyuyorsunuz?" dedi.

Sehit Babasi Kaya Açiklamasi 'Demirtas'in Bir Tek Cesedi Çikar'
Millet Ittifaki’nin eski HDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas, Osman Kavala ve FETÖ’den hüküm giyenlerin adil bir yargilama ile serbest kalacagi açiklamalari, basta sehit yakinlari olmak üzere birçok kesimi rahatsiz etmisti. Yillarca evladinin yolunu gözleyip HDP Diyarbakir Il Baskanligi binasi önünde oturma eylemi yapan sehit polis memuru Vedat Kaya’nin babasi Seyhmus Kaya, seçim sürecinde Millet Ittifaki Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu’nun söz konusu isimlerin adil yargilanma ile serbest birakilmalarini savunmasina tepki gösterdi. "Cumhurbaskanimiza zaferi için hayirli olsun demek istiyorum" diyen Kaya, "Allah onu basimizdan eksik etmesin. Bilindigi üzere 40 bin sehidimiz var. Millet Ittifaki, sürekli Selahattin Demirtas’i övüp serbest birakacaklarini söylüyorlardi. Selahattin Demirtas, Yasin Börü ile birlikte Diyarbakir’da 51 vatandasimizi sehit etmedi mi? Sehitleri nereye koyuyorsunuz? Sizin vicdaniniz nerede, seçimi nasil kazanacaksiniz? Devlet öldü de mi siz seçimi kazanacaksiniz. Sizin kazanma sansiniz yok’’ dedi.

HDP’nin siyasi parti olmadigini savunan Kaya, "Kandil’den talimat alip, gelip Mecliste milletvekili olarak seçiliyor. Bu da bizim zorumuza gidiyor. Bunlarin Mecliste milleti temsil etmesi zorumuza gidiyor. Bunlarin Mecliste temsil etme ve milletvekili olma haklari yoktur. Diyarbakir Milletvekili Saliha Aydeniz hakkinda suç duyurusunda bulundum. 520 gün Diyarbakir’da evlat nöbetinde oldugumuz sürede Aydeniz, bize ’Erdogan’in eskiyalari’ diye hakaret etti. Ama maalesef serbest birakildi. Benim acim nasil dinecek" diye konustu.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na helallesme konusunda tepki gösteren sehit babasi Sehmus Kaya, sözlerine söyle devam etti:

"Biz sana hakkimizi helal etmiyoruz. Kanimizin son damlasina kadar, son ferdimize kadar bu çizgiden ayrilmayacagiz bunu bilmen lazim. Bu katilleri nereye birakiyorsun. 40 bin sehidimizin hakki ne olur? Diyarbakir’da 51 tane sehit ve daha birçok sehidin hakki ne olacak. Ahmet Türk’ün ve HDP’nin parmaginda her sehidin kani var. Devlet size çözüm süreci önerdi, siz 13 polis ve askerimizi sehit ettiniz. Bunlari unutmayiz Kiliçdaroglu. Sezgin Tanrikulu ve Veli Agbaba, esim Emine’ye ’Burada bulunuyorsunuz, evladiniz size hakkini helal etmez’ dediler. Benim çocugum dagda degildi, polisti, zorla kaçirip sehit ettiniz. Ben hakkimi size helal etmiyorum. Utanmiyorsunuz. Izne gelirken yaninda gelinim varken yolunu kesip çocugumu kaçirdiniz. Sizde utanma, din ve seref olsaydi esinin yaninda kaçirmazdiniz."

"Demirtas’in bir tek cesedi çikar"

Selahattin’in Demirtas’in hapishaneden bir tek cesedinin çikacagini söyleyen Kaya, "Onun disinda disari çikip Imrali’ya gidemez. Çikarsa ben kendimi yakarim. Bu kadar polisi, askeri, sivili, 11 yasindaki bir çocuga bile müsamaha göstermeyen bir terör örgütü ile karsi karsiyayiz. Kiliçdaroglu, sen de su anda benim gözümde HDP ve PKK’sin ve bence bütün sehit aileleri böyle düsünüyordur" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA