DAIB Baskani Ethem Tanriver Açiklamasi 'Ekonomiye Odaklanma Zamani'

Dogu Anadolu Ihracatçilar Birligi DAIB Yönetim Kurulu Baskani Ethem Tanriver, seçimin adindan artik tüm enerjimizle ekonomiye, istihdama, üretime odaklanmanin zamani geldigini söyledi.

DAIB Baskani Ethem Tanriver Açiklamasi 'Ekonomiye Odaklanma Zamani'
Ülke olarak bir seçim dönemini daha demokrasi söleni havasinda tamamlandigini dile getiren DAIB Yönetim Kurulu Baskani Ethem Tanriver, ‘Milletimizin teveccühü ile yeniden seçilen Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’i tebrik ediyor, seçim sonuçlarinin ülkemize ve milletimize hayirli olmasini diliyoruz. Simdi Vakit, büyük Türkiye için yatirim, üretim, istihdam ve ihracati önceleyen yeni reformlar hayata geçirme; Cumhuriyetimizin ikinci yüzyilinda basta bölgemiz olmak üzere, Türkiye’yi daha rekabetçi ve güçlü bir üretim ülkesi haline getirmek için hep birlikte daha fazla çalisma, daha çok üretme ve elbirligi yapma vakti’ dedi.

Ekonomiye odaklanma zamani

‘Artik tüm enerjimizle ekonomiye, istihdama, üretime odaklanmanin zamani geldi’ diyen DAIB Yönetim Kurulu Baskani Ethem Tanriver, açiklamasini söyle sürdürdü; ‘Pandemi, devaminda yasanan yüz yilin deprem faciasinin ardindan, ülke olarak 24 saatimiz ekonomi, üretim, istihdam ve kalkinma olmalidir. Gerek küresel ekonomide yasanan sikintilar gerekse kendi bölge illerimize özgü asmamiz gereken konular var. Bölge illerimizde kalkinma, üretim ve ihracat açisindan daha fazla destege-tesvige ihtiyaç duyuldugu asikâr. Bu nedenle Devletimizce bölgemizi cazip kilacak özel istihdam tesvikleri vermesi, bölgemize yönelik her konuda pozitif ayrim yapilmasi gerekiyor.

Ihracatin Arttirilmasi Çok Önemli

Tüm dünya ülkelerinde halihazirda yasanan enflasyon, cari açik gibi sorunlari ülke olarak bizlerde yasiyoruz. Fakat, tüm bu sorunlar için en etkin çözüm yolunun daha fazla üretim ve daha fazla ihracatin oldugunu da biliyoruz.

Bu dogrultuda, ‘’Neyi ithal ediyoruz, en çok hangi ürüne para harciyoruz?’’ sorulari çerçevesinde, Erzurum basta olmak üzere tüm bölge illerimizde de etkin uygulanacak ve bölgemizi cazip kilacak yeni bir üretim planlamasi yapilmasi gerektigine inaniyoruz. Bugüne kadar gerçekten güzel tesvikler, destekler verildi, birçok sanayicimiz de bunlardan faydalandi, projeler hayata geçirdi, fakat, bölgemiz illeri ekonomisinde arzulanan üretim ve yatirim artisini henüz maalesef olusturamadik.

Yeni Türkiye Yüzyilini Bölge Olarak Firsata Çevirmeliyiz

Yeni Türkiye Yüzyili olarak tanimladigimiz bu yeni dönemde, önceki tesvik mekanizmasinda tespit edilen eksikleri giderecek sekilde, Erzurum ve diger bölge illerimizi gerçek anlamda cazip kilacak düzenlemeler yapilmasi halinde, tüm bölge illerinde, çok ciddi yatirim, üretim, istihdam ve ihracat artisi saglanacagindan eminiz. Bu anlamda, Bölge olarak, degerlendirmelerimizi dogru yapip hep birlikte elbirligiyle bu dönemi firsata çevirmemiz gerektigine inaniyorum.’
Kaynak: İHA