Denizli'de 35. Uluslararasi Tiyatro Festivali Basliyor

Denizli Büyüksehir Belediyesinin bu yil 35.’sini düzenleyecegi Uluslararasi Tiyatro Festivali, basliyor. 5’i yurtdisindan olmak üzere toplam 17 tiyatro grubunun katilacagi festivalin korteji 2 Haziran Cuma günü saat 17.00’de yapilacak. Denizlililerin tiyatroya doyacagi festivalde toplam 400 tiyatro oyuncusu 17 eseri sahneye koyacak.

Denizli'de 35. Uluslararasi Tiyatro Festivali Basliyor


Denizli Büyüksehir Belediyesinin bu yil 35.’sini düzenleyecegi Uluslararasi Tiyatro Festivali 2 Haziran-10 Haziran tarihleri arasinda yapilacak. Tiyatronun baskenti Denizli’de düzenlenecek festivale bu yil 5’i yurtdisindan olmak üzere toplamda 17 tiyatro grubu katilacak. Denizli Büyüksehir Belediyesi 35. Uluslararasi Tiyatro Festivali’nin korteji ise 2 Haziran Cuma günü saat 17.00’de Denizli Valiligi önünden baslayarak, 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani’nda son bulacak. Burada çelenk sunma töreni, açilis konusmalari ve sokak gösterileri yapilacak festivalde 400 dolayinda tiyatro oyuncusu sahne alacak, 17 gözlemci sanatçi festivali yakindan takip edecek. Denizlililerin tiyatroya doyacagi festival ile 17 tiyatro grubu toplamda 20 oyunu sahneye koyacak.

Yurt içi ve yurtdisindan gelecek gruplar sadece Denizli merkezde degil, ilçelerde de boy gösterecek. Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile Çatalçesme Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek eserlerin yani sira, Sarayköy ve Çivril’de de 2 farkli oyun tiyatroseverlerle bulusacak. Festivalin açilis oyunu ise 2 Haziran 2023 Cuma günü saat 20.30’da Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Fatma Yildiz Salonu’nda Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu’nca sahnelenecek "Visne Bahçesi" adli eser olacak.

“Tiyatronun baskenti Denizli”

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, 1984 yilinda baslayan dev organizasyonun Denizli ile artik özdeslestigini ve tiyatronun baskenti Denizli tanimina yakisan bir festival oldugunu vurguladi. Bugüne dek Denizli’nin kültür ve sanat hayatina yönelik çok önemli çalismalar gerçeklestirdiklerini anlatan Baskan Zolan, "Ulusal ve uluslararasi anlamda çok önemli bir yere sahip olan bu özel organizasyonu gerçeklestirmekten dolayi büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Denizli Büyüksehir Belediyesi Uluslararasi Tiyatro Festivali ile bir kez daha sehrimiz geçmis yillarda oldugu gibi tiyatroya, sanata doyacak. Festivalimiz hayirli olsun. Tüm hemsehrilerimi bu güzel oyunlari izlemeye davet ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA