Numan Kurtulmus Açiklamasi 'Seçme Ve Seçilme Yasinin 18'E Indirilmesi Türkiye Için Devrim Niteliginde Bir Adimdir'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Üsküdar’da gençlerle bulustu. Kurtulmus, "21 yillik AK Parti iktidari döneminde Sayin Cumhurbaskanimizin öncülügünde siyasette seçme ve seçilme yasi 30’dan önce 25’e daha sonra ise 18’e indirilmistir. Türkiye için devrim niteliginde bir adimdir" dedi.

Numan Kurtulmus Açiklamasi 'Seçme Ve Seçilme Yasinin 18'E Indirilmesi Türkiye Için Devrim Niteliginde Bir Adimdir'
Üsküdar’da geleneksel mor salkim senligi kapsaminda Ismet Uçma Kütüphanesi ve Hasan Uzun Camii Kompleksi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Açilis sonrasi AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus Ismet Uçma Kütüphanesi’nde gençlerle bir araya geldi. Gençler ile söyleyisi gerçeklestiren Kurtulmus, AK Parti Hükümetinin gençlere yönelik yaptigi yatirimlari ve gelecekte uygulanacak projeleri anlatti.

“Türkiye için devrim niteliginde bir adimdir”

Numan Kurtulmus, “Gelecek nesillere bizim devraldigimiz ülkeden daha güzel, daha güçlü daha donanimli bir Türkiye’yi devredebilmek idealimizdir. Son 21 yillik AK Parti iktidari döneminde Sayin Cumhurbaskanimizin öncülügünde biliyorsunuz gençlere özel bir önem verilmistir. Siyasette seçme ve seçilme yasi 30’dan, önce 25’e daha sonra ise 18’e indirilmistir. Türkiye için devrim niteliginde bir adimdir. TBMM’nin o dönemde en genç grubu AK Parti grubudur" dedi.



“Türkiye’de 208 üniversite var”

Numan Kurtulmus konusmasinin devaminda, “Türkiye’de 208 üniversitenin oldugunu hatirlatmak isterim. Bizim zamanimizda belli basli sehirlerde üniversiteler vardi. Bizim zamanimizda 10 ögrenciden 1’i üniversiteyi kazaniyordu. Bugün ise o üniversite sinavina giren 10 ögrenci de giris yapabiliyor. Türkiye’nin arastirma merkezlerinde genç kardeslerimiz arastirmalarina devam ediyor. Bu çalismalar neticesinde örnek vermek adina söylüyorum, yazilim alaninda dünya ile rekabet edebilecek çok sayida genç yazilimcimiz var" diye konustu.



“ÖTV ödeme mecburiyetini kaldiriyoruz”

Numan Kurtulmus konusmasinin sonunda, “Bu dönemde seçim beyannamemizi almis oldugumuz hususlardan birisi, hayatinda ilk kez cep telefonu ve bilgisayar alacak gençlerimize ÖTV ödeme mecburiyetini kaldiriyoruz. Ayrica isini kuracak genç kardeslerimize islerini kurabilmeleri için krediler veriyoruz” diyerek sözlerini sonlandirdi.
Kaynak: İHA