20 Metrekarelik Dükkanda Hem Çalisti Hem Üniversite Okudu

Siirt’te 35 yildir terzilik yaparak geçimini saglayan 58 yasindaki Seyfettin Kol, hem okudu hem de 4 çocuk büyütüp okuttu.

20 Metrekarelik Dükkanda Hem Çalisti Hem Üniversite Okudu
Siirt’te meslegini severek yapan isinin ustasi olan 58 yasindaki Seyfettin Kol, 20 metrekarelik is yerinde alin teri döküyor.

Ortaokul zamaninda bir ustanin yanina çirak olarak melege baslayan, meslek sayesin 4 çocuk büyütüp okutan Kol, meslegini çok sevdigini ve 50’den fazla çirak yetistirdigini söyledi.

Ilk basladigi gün gibi meslegini severek yaptigini belirten Kol,“1965 yilinda Siirt’te dogdum. Bu meslege 35 yildir devam ediyorum. Çocuklugumdan beri bu meslegi yapiyorum. Çekirdekten yetismeyim diyebilirim. Benim Malatyali bir ustam vardi. Onun yaninda yetistim. Yetistikten sonra kendime bir dükkan açtim. Ondan sonra evlenip çocuk sahibi oldum. Bu meslekten kazandigim parayla çocuklarimi büyütüp okuttum. Meslegimi çok seviyorum. 35 yildir bu meslege asik olarak devam ediyorum. Bu zamana kadar çok sayida da çirak yetistirdim. Bu meslekte hem çocuklarimi okuttum hem de kendim okudum. Ilkokuldan beri ben bu meslegi yapiyorum. Simdi 2 yillik muhasebe bölümünden üniversiteden mezun oldum. Ama hala terzilik yapiyorum. Ayrica sivil toplum örgütlerine de üyeligim var. Bazi STK’larda baskan ve baskan vekilligi yapiyorum. Meslegimi seviyorum. Bu meslegin de dernek baskanligini yapiyorum. Bu meslekte çok çirak yetistirdim. Sayi vermek gerekirse 50’den fazla çirak yetistirdim. Bu 50 kisinin çogu tekstil fabrikalarinda üst düzey yetkili olarak çalisiyorlar. Ben çirak yetistirmekten çok hoslaniyorum ve hala usta ögreticilik yapiyorum. Usta ögreticilikte su anda 150 tane kursiyerim var. Hem özel bir tekstil fabrikasinda görev aliyorum hem de terzilige devam ediyorum burada. 35 yildir ayni dükkânda ekmek kazaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA