Ünlü Edebiyatçi Cengiz Aytmatov, Denizlili Ögrencilere Anlatildi

Kirgiz edebiyatinin yani sira Rus ve Türk edebiyatinda da önde gelen isimlerden biri olan Cengiz Aytmatov, Anadolu Mektebi Yazar Okumalari etkinlikleri çerçevesinde Denizlili ögrencilere anlatildi.

Ünlü Edebiyatçi Cengiz Aytmatov, Denizlili Ögrencilere Anlatildi


Servergazi Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Anadolu Mektebi Yazar Okumalari, “Cengiz Aytmatov” paneline Denizli Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Sube Müdürü Yasin Temel, Anadolu Mektebi Yazar Okuma panelistleri, okul müdürleri, ögretmen ve ögrenciler katildi.



2 yildir devam eden proje hakkinda bilgiler veren Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, “Kültürümüzü, milli ve manevi degerlerimizi gelecek kusaklara aktarma noktasinda ciddi bir enstrüman olan bu projemiz, iki yildir ilimizde artarak devam eden bir ivme kazanmistir. Bu noktada bakildigi zaman gençligin tarihini, kültürünü ve ileriye dönük olarak bakis açisi gelistirmesini saglayacak bir projedir. Geçmisinizi bilmeden gelecege bir projeksiyon tutamayiz. Yeni ufuklara bakamayiz. Hem yazili hem teknolojik ürünlerde bizler öyle bir seviyeye gelmeliyiz ki, dünya liginde biz bu iste her alanda variz demeliyiz. Hakikaten çok güçlü ve bölgesinde rol dagitan bir milletin mensuplariyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dedigi gibi ‘Bütün ümidimiz sizde’ sevgili gençler. Sizin üreteceginiz ürünle ve sizin kültürel mirasimizi daha ileriye aktarmanizla necip milletimiz çok daha ilerleyecektir. Geçen yil Mustafa Kutlu külliyati ögrencilerimiz tarafindan okundu ve panellerde sunuldu. Bu sene Cengiz Aytmatov’un eserleri yazar okumalarimiza konu oldu. Cengiz Aytmatov bozkirin edebi ürünlerini ve Türk dünyasini yansitan degerli bir yazar olmasi nedeniyle hepimizin bilmesini ve okumasini tavsiye ediyorum. Anadolu Mektebi Yazar Okumalari çalismalarimiz geçmis yilda oldugu gibi önümüzdeki yilda devam edecek. Her geçen yil daha genis bir kitleye yayiliyor. 2022-2023 egitim-ögretim yilinin sonuna yaklasiyoruz. Basarili bir yili geride birakiyoruz. Ögrencilerimize çok güveniyoruz. Ilimizde ki 190 bin ögrencimizin her biri digerinden daha da kiymetli ve degerlidir” dedi.



Denizli’deki liselerde yapilan Anadolu Mektebi Yazar Okumalari panellerinde 5 okulda Cengiz Aytmatov ve 2 okulda ise Mustafa Kutlu panellerinde yazarlarin farkli yönleri, ögrenciler tarafindan ele alindi. Anadolu Mektebi Yazar Okumalari il paneli bitiminde panellerde ögrencilere danismanlik yapan ögretmenler ile panele katilan ögrencilere katilim belgeleri verildi.

Kaynak: İHA