Doktorluk Hayali Olan Gençler Meslek Hakkinda Bilgi Aldi

Erzincan’da "Ne okusam ne olsam?" projesi çerçevesinde ögrenciler Çayirli Ilçe Devlet Hastanesini ziyaret ederek doktor ve hemsirelik meslegini sordular.

Doktorluk Hayali Olan Gençler Meslek Hakkinda Bilgi Aldi
Erzincan’da liseye hazirlanan ögrencilerin yapmak istedikleri meslek gruplariyla görüserek fikir yürüttügü “Ne okusam, ne olsam?” projesi Çayirli ilçesinde devam ediyor. Projenin gayesi, ilçede ögrenim gören 8. Sinif ögrencilerinin ilerideki yasamlarini önemli derecede etkileyecek olan meslek seçimi hususunda bir farkindalik olusturmak, onlari istek ve kabiliyetleri istikâmetinde dogru meslek gruplarina saglikli bir sekilde yönlendirilmelerini saglamak. Proje çerçevesinde son olarak doktor ve hemsire olmak isteyen ögrenciler, Ilçe Devlet Hastanesinde görev yapan hekim ve personeller ile bir araya geldi. Ögrencilere, doktorluk ve hemsirelik meslegi hakkinda detayli bilgiler verildi.

Ilgili mesleklerin sorumluluklarina, is tanimlarina ve akademik sürecine deginildi. Ögrencilerin merakli sorulari ilgili meslekte çalisan bireyler tarafindan yanit buldu. Daha sonrasinda hastane bölüm ve odalari gezilerek birtakim tibbi cihazlar tanitildi.

Yapilan ziyarete; Çayirli Ilçe Kaymakami Ahmet Gülderen, Ilçe Milli Egitim Müdürü Vedat Düzgün, Ilçe Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Yusuf Budak, hastanede görev yapan doktor ve personeller, ögretmen ile ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA