Defne Devlet Hastanesi'nde 2 Hafta Içinde Cerrahi Operasyon Baslanacak

Saglik Bakani Fahrettin Koca, depremin en büyük yikimi yaptigi Hatay’da 2 ayda tamamlanan Defne Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, hastanede 2 hafta içinde cerrahi operasyonlara baslanacagini bildirdi.

Defne Devlet Hastanesi'nde 2 Hafta Içinde Cerrahi Operasyon Baslanacak


6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan 24 Mart’ta Defne ilçesi Bostancik Mahallesi’nde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan temeli atilan, Defne Devlet Hastanesi 2 aylik gibi kisa bir sürede tamamlandi. 28 bini kapali, 79 bin metrekare alanda agir çelik yapi teknigi ile modüler duvar sisteminin kullanildigi hastanenin 300 yatagi, 36 poliklinigi bulunuyor. Ayrica hastanede 51 yogun bakim, 41 acil müsahede yatagi, 11 ameliyathane, yogun bakim, diyaliz, endoskopi, kolonoskopi, MR, tomografi, ultrason görüntüleme üniteleri ve dis poliklinigi de yer aliyor. 256’si hekim bin 44 saglik çalisani hastanede görev yapiyor. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ziyaretinin ardindan 3 gün önce hasta kabulüne baslayan hastaneye Hataylilarin ilk günden ilgisi yogun oldu. Hastalarin agirlikli olarak, dahiliye, çocuk sagligi, kadin dogum ve ortopedi bölümlerine basvurduklari görüldü.

Saglik Bakani Fahrettin Koca ise bölgedeki temaslarini gece gündüz araliksiz sürdürüyor. Yapimlari devam eden Iskenderun ve Antakya Devlet Hastanesi’ndeki çalismalari yakindan takip eden Bakan Koca, sabaha karsi ise Defne Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Yatan hastalarla ve saglik personeliyle bir araya gelen Bakan Koca, yakinlarini bekleyen vatandaslar ile de sohbet etti. Hastalara acil sifalar dileyip isteklerini soran Bakan Koca, verilen ikramlari da geri çevirmedi. Saglik çalisanlarina tek tek tatli ikram eden Bakan Koca, ’Hayirli geceler hayirli nöbetler’ diledikten sonra hastaneden ayrildi.

Bakan Koca, o anlari ise sosyal medya hesabindan paylasildi.
Kaynak: İHA