Asirlik Tarifler Damaklari Tatlandirdi

Bolu’nun geleneksel lezzetleri "Asirlik Tariflerle Türk Mutfagi" sloganiyla özel sunumlarla tanitildi. Vatandaslara cografi isaret almis ürünler ikram edildi.

Asirlik Tarifler Damaklari Tatlandirdi
Bolu Valiligi koordinesinde, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan Izzet Baysal Abant Mesleki Teknik Lisesi (MTAL) Bahçesinde düzenlenen etkinlikte, Bolu Turizm Komisyonu tarafindan gerekli hazirliklar yapildi. Etkinlikte; 10 belediye, yiyecek içecek hizmetleri alani olan 6 okul, kooperatifler ve kentin 5 yildizli otelleri stantlarda yemeklerini sundu.

Depremzedeler kendi yöresine ait yemekleri yapti

Etkinlikte depremzede vatandaslar için de atölyeler açildi. Türk Kizilay Bolu is birligiyle Adiyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaras illerinden gelen depremzedeler kendi mutfaklarini atölyelerde sergiledi. Türk mutfaginin en iyi ustalarini ve en iyi isletmecilerinin bir araya geldigi etkinlikte, kadin girisimcilerde yer aldi.

"Yöresel ürünlerimizi tanittik"

Etkinligin verimli geçtigini ifade eden asçi Erol Ergin, "Turizm Haftasi sebebiyle, yöresel yemekler yaptik. Yöresel kesli cevizli manti, mantarli kuzu kol sarma, patates dolmasi, un helvasi, kizilcikli kalburabasti yaptik ve vatandaslarimiza sunduk. Gayet güzel geçiyor. Bürokratlarimiz burada, halkimiz burada. Bolu, yemek kültüründe en üst seviyede. Iyi ustalar Bolu’dan çikiyor. Türkiye’ye hükmediyorlar, daha dogrusu dünyaya hükmediyorlar. Gastronomi konusunda asçilik konusunda iyi sefler Bolu’dan çikiyor. Bugün çok iyi bir etkinlik oldu. Iyi ki de katilmisiz. Yöresel ürünlerimizi tanittik. Halkimiz taniyor bunlari. Zaten evlerimizde yapilan ürünler bunlar" dedi.



"Peynirli gözleme yapiyoruz"

Yöresel kiyafetlerle Kibriscik ilçesinin yöresine ait gözleme yapan Nazmiye Tabur, "Kibriscik’in ürünü yapiyorum. Peynirli gözleme yapiyoruz. Bolu’da da yapilir ancak Kibriscik’ta daha çok yapilir" dedi.



Katilimcilar

Etkinlige Bolu Valisi Erkan Kiliç, MHP Bolu Milletvekili Ismail Akgül, Il Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Haluk Saygili, Il Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doganay, MHP Bolu Il Baskani Ilhan Durak, kurum müdürleri, Izzet Baysal Abant MTAL Okul Müdürü Ayhan Vural, asçilar, ögretmenler, ögrenciler ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA