Eczacilik Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantisi, SÜ'de Yapildi

Eczacilik Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantisi, Selçuk Üniversitesi (SÜ) ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Eczacilik Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantisi, SÜ'de Yapildi
Eczacilik Fakülteleri Dekanlar Konseyi tarafindan düzenlenen Eczacilik Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantisi’nin açilis konusmasini yapan SÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “Konya’nin göz bebegi olan Üniversitemiz sehirdeki kültürel faaliyetlere, sosyal etkinliklere önemli destekler sunuyor. Bu alanlarda farkindalik olusturmaya çalisiyoruz. Saglik, kültür ve sosyal konularda sehri harekete geçirmeye gayret eden bir Üniversiteyiz.” ifadelerini kullandi.

“Egitimde modern yöntemleri kullaniyoruz”

Selçuk Üniversitesinin saglik alaninda modern yöntemleri kullandigini vurgulayan Prof. Dr. Aksoy, “Ögrencilerimizi simülasyonlarla egitiyoruz. Üniversite - sanayi is birligine önem veriyoruz. Konya sanayisinin endüstrilesmesinde Selçuk Üniversitesi önemli katkilar sagladi. Güçlü bir egitim kurumu olma yolunda ilerliyoruz. Toplumun kendine özgün bir yüksekögretim modelini ortaya çikartmasi çok önemli. Biz de Anadolu’nun merkezinde güçlü bir özgün yüksekögretim modelini kendi milli kimligimizi kullanarak, bizi biz yapan degerlere sahip çikarak olusturmaya çalisiyoruz. Bu anlamda Selçuk Üniversitesi önemli bir üniversite pozisyonunda” dedi.



“Multidisipliner çalismayi saglamaya çalisiyoruz”

SÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ilhan Çiftci de, “Multidisipliner çalismanin gelistirilebilmesi için imkanlari saglamaya çalisiyoruz. Üniversitemizde saglik alanindaki 5 fakülte, 2 yüksekokul arasindaki iletisimi saglamak adina elimizden geleni yapiyoruz. Eczacilikla Teknoloji Fakültesini birlestirerek bir seyler yapmaya çalisiyoruz. Tip Fakültesini Teknolojiyle, Ziraat Fakültesinin Tip Fakültesiyle beraber çalismasi yönünde adimlar atiyoruz. Eczacilik Fakültesiyle Teknoloji Fakültesinin beraber çalismasi sonucunda bu yil Eczacilik Fakültesinin takimlariyla TEKNOFEST’te finale yükseldik.” diye konustu.

Eczacilik Fakülteleri Dekanlar Konseyi Baskani ve Gazi Üniversitesi Eczacilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilkay Erdogan Orhan ile Türkiye’deki farkli üniversitelerin Eczacilik Fakültesi dekanlari ve dekan yardimcilarinin katildigi toplantida; Ulusal Eczacilik Çekirdek Egitim Programi, eczacilik fakültelerinde yasanan problemler ve çözüm önerileri konusuldu.
Kaynak: İHA