Sahinbey'de 104 Bin Ögrenciye Bisiklet

Sahinbey Belediyesi Akkent Spor Köyü’nde düzenledigi törenle ögrencilere bisiklet hediye etmeye devam ediyor.

Sahinbey'de 104 Bin Ögrenciye Bisiklet
Daha önce ögrencilere 44 bin bisiklet hediye eden Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu bu sayiyi 104 bine çikararak ögrencilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

"Gençlerimizin yaninda olmaya devam edecegiz"

Önceki dönem Adalet Bakani ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayi Abdulhamit Gül, Cumhurbaskanimizin önderliginde gençlere destek olduklarini ifade ederek, “Sahinbey’in torunlari ile gurur duyuyoruz. Gençlerimiz 3 takdir alarak bisiklet sahibi oluyor. Daha sonra iki takdire ve tesekkür alan ögrencilerimizde bisiklet alacak. Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu, gençlerimizi uçakla Çanakkale’ye götürüyor. Tüm bu hizmetleri Sahinbey için gece-gündüz çalisarak vatandasa hizmet eden Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na çok tesekkür ediyorum. Yine gece-gündüz demeden Gaziantep’imize hizmet eden Fatma Sahin Baskanimiza da çok tesekkür ediyorum. Tüm bu hizmetlerin hepsi Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde mümkün. Cumhurbaskanimiza destek olarak Türkiye Yüz Yilini hep birlikte kuracagiz. Insallah önümüzdeki dönemde gençlerimizin yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

"Bir hayalim daha var"

Tüm gençlerin bisiklet sahibi olmasi için çalistiklarini ifade eden Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, “Gençlerimize bu güne kadar 44.000 adet bisiklet dagitimi gerçeklestirdik. 60 bin bisiklet daha alarak ögrencilerimize hediye edecegiz. Böylece ögrencilerimize toplamda 104 bin bisiklet hediye etmis olacagiz. Suanda ögrencilerimize günlük 500 bisiklet dagitimi gerçeklestiriyoruz. Daha önce 6 takdir alan ögrencilerimize bisiklet hediye ediyorduk. Bunu 5’e daha sonra 4 takdire düsürmüstük. Simdi ise 3 takdir alan ögrencimize bisiklet hediye ediyoruz. 15 Mayistan itibaren de bu sayiyi 2 takdire düsürecegiz. Daha sonra ise tesekkür alan ögrencilerimize de bisiklet hediye edecegiz. Üniversiteli ögrencilerimizde unutmadik. Bu yil üniversite okuyan ögrencilerimize ilk dönem 3 bin TL, ikinci dönemde de 3 bin TL olmak üzere toplamda 6 bin TL egitim destek yardiminda bulunduk. Bizim inancimizda ögrencinin zengini olmaz. Bizim inancimiz bunu gerektiriyor. Gençlerimize bu vatan topraklarinin kolay kazanilmadigini göstermek için bu zaman kadar 145 bin gencimizi ve vatandasimizi uçakla Çanakkale’de ecdatla bir araya getirdik. 6 Subatta biliyorsunuz büyük bir deprem yasadik. Deprem felaketinde Islahiye ve Nurdagi’ndaki hemserilerimize ve Adiyaman’daki kardeslerimize destek olduk olmaya da devam ediyoruz. Adiyaman’daki ögrenci kardeslerimize de destek olduk. Gençlerimizin bilim ve sanat alaninda gelismeleri için Sahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’ni kurduk. Burada Konservatuvarlar, Bilim Sahinbey siniflari kurarak gençlerimizin hizmetine sunduk. Çocuklarimiz için 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayraminda ‘Bi Dünya Kitap Bi dünya Eglence’ isimli senlik düzenledik. Bir hayalim kaldi onu da tamamlamak üzereyiz. Gençlerimiz için Yesil Vadi Parkimizin içerisine 80 dönüm alan üzerine Geleneksel Sporlar Merkezi kuruyoruz. Içerisinde yaklasik 100 tane atimiz olacak. Gençlerimize orada ata binmeyi ögretecegiz. Ayrica bu tesisimizde gençlerimize ok atmayi ögretecegiz. Aba ve yagli güresler yapilacak. Ilave olarak Oba Çadirlari kurduk. Çadirlarimizda her gün Özbek Pilavi ikram edecegiz. Okullardaki ögrencilerimizi tesisimize davet ederek gençlerimize spor yaptirip ikramlarda bulunacagiz” ifadelerine yer verdi.

"Yatirimlarimiz gençler için"

Gençler için birçok önemli hizmetler yaptiklarini ifade eden Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu “Sahinbey’de suanda 300 bin ögrencimiz var. Birçok sehrin nüfusundan daha fazla. Biz gençlerimizle iftihar ediyoruz. Onlara hizmet etmekten seref ve gurur duyuyoruz. Bu nedenle gençlerimizin egitim, kültür, sanat ve spor alaninda gelismelerine katki sagliyoruz. Özellikle 5 tane okul 3 tane yurt yaparak gençlerimizin hizmetine sunduk. 215 tane gençlik merkezi ve tesis yaptik. Bu alanda 1 milyondan fazla ögrenci ve vatandaslarimiza egitim ve kurs verdik. Tesislerimizin içerisinde 166 tane anasinifimiz bulunuyor ve ögrencilerimiz burada egitim aliyor. Savunma Sanayinde binlerce gencimiz yeni projeler için gece-gündüz demeden çalisiyor. Sahinbey Belediyesi olarak TEKNOFEST takimlarimiza sponsor olup destek oluyoruz. Gençlerimiz okulu bitirdiginde meslek sahibi olsun issiz kalmasin diyerek, Mesleki Egitim Okullarina giden ögrencilerimize her yil 6 bin 4 yilda 24 bin TL egitim destegi sagliyoruz. Gençlerimiz için 11 tane Millet Kiraathanesi yaptik. Suanda da Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesini yapiyoruz ve burasi 24 saat açik olacak. Kütüphanemiz yaklasik 5’ay sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramimizda vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz. Ayrica gençlerimiz için bilim kampi yaptik. Ögrencilerimizin gelisimi için anasinifindan baslayarak egitim ve boyama setleri, kumbara, beslenme kabi, tatil kitabi ve ögrencilerimize kirtasiye yardimi yapiyoruz. Basarili ögrencilerimize 2.051 adet diz üstü bilgisayara hediye ettik. Pandemi döneminde 52.000 adet tablet dagitarak Türkiye’nin en fazla tablet dagitan belediyesi olduk. Gençlerimizin her zaman yaninda olduk olmaya da devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA