Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi '465 Bin Vatandasimiz Okullarimizda, Yurtlarimizda Kaldi'

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan yapilan çalismalara iliskin, “465 bin vatandasimiz bizim okullarimizda, yurtlarimizda, ögretmenevlerimizde kaldi. O günlerde en ihtiyaç duyulan seyler barinma ve yeme içme ihtiyaciydi” dedi.

Milli Egitim Bakani Özer Açiklamasi '465 Bin Vatandasimiz Okullarimizda, Yurtlarimizda Kaldi'
Bakan Özer, depremde hayatini kaybeden ögretmen ve egitim neferleri anisina yapilan anitin açilis törenine katildi.

Ankara’nin Keçiören ilçesindeki Ögretmen Hatira Ormani’nda düzenlenen törende konusan Özer, Milli Egitim Bakanligi personeline Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan gösterdigi gayretten dolayi tesekkür etti.

Olaganüstü kosullarda ilk yapilmasi gerekenin okullari açmak oldugunu kaydeden Özer, “Bundan sonra mottomuz; her yerde ve her sartta egitime devam. Depremde canlarimizi yitirdik dedik, ögretmenlerimizi, ögrencilerimizi kaybettik. Depremde kaybetmis oldugumuz ögretmenlerin anisina sembolik de olsa ögretmenler abidesine bir anit koymak istedik. Çünkü o ögretmenler bu ülkenin yüz aki olan insanlar” dedi.



“465 bin vatandasimiz okullarimizda, yurtlarimizda kaldi”

Bakan Özer, okullarin depreme karsi dayanikli oldugunu gösterdigini belirterek, söyle devam etti:

“Okullarimiz saglam, güvenilir oldugunu gösterdiler. Özellikle son 3-4 yil içerisinde güçlendirme çalismalarina çok ciddi yatirim verildi.

Yikim, yapim çalismalarina çok ciddi katki verildi.

465 bin vatandasimiz bizim okullarimizda, yurtlarimizda, ögretmenevlerimizde kaldi. O günlerde en ihtiyaç duyulan seyler barinma ve yeme içme ihtiyaciydi. 6 Subat’ta okul öncesi tüm Türkiye’de yemek yemeyle ilgili hazirliklarimizi yapmistik. O hazirliklarin tamamini bölgede kullandik. Öyle bir pik noktaya ulastik ki; günde 2 milyon sicak yemek verebilir duruma geldi Milli Egitim Bakanligi kurumlari. Çogu il ve ilçede vatandasimiz sicak yemekle ilk kez Milli Egitim Bakanligi ile tanisti.”

Ögretmenlerin depremin ardindan gösterdigi gayrete dikkati çeken Özer, “Onlar 6 Subat’ta deprem oldugu zaman oradan imdat çigliklari yükseldiginde sagina ve soluna bakmadilar, bakanligin da talimatini beklemeden sahada oldular. 40 bin ögretmenimiz çalisti ve hala bölgedeler. Bölgeden gitmemek için ricada bulunuyorlar, ‘vatandasimizin kosullarini iyilestirmek için biz burada kalalim, katki saglayalim’. MEB AKUB ekibi ilk sahaya inen arama kurtarma ekibi oldu. Ben hepsine minnettarim ve bu toplum da ögretmenlerimize minnettardir” ifadelerini kullandi.

Özer, konusmasini ardindan aniti tasarlayan ögretmen Erhan Karasüleymanoglu’na basari belgesi takdim etti.

Sonrasinda Özer ve beraberindekiler, anita karanfil birakti, hayatini kaybedenler için burada dua etti.

Öte yandan anitin üzerinde Özer’in, “Asrin felaketinde hayatlarini kaybeden ögretmenlerimiz ve tüm egitim neferlerimiz adina Ruhlari sad mekanlari cennet olsun” mesaji islendi.
Kaynak: İHA