AK Parti Istanbul'da Da Sehit Annelerini Unutmadi

AK Parti Istanbul Il teskilati 14 Mayis’in Anneler Günü’ne denk gelmesi nedeniyle bir gün önceden sehit annelerini ziyaret etti. Sehit annesi Nadire Sahinler, “Sizi görünce sanki oglumu görüyorum” dedi.

AK Parti Istanbul'da Da Sehit Annelerini Unutmadi
AK Parti Istanbul Il teskilati her sene oldugu gibi bu sene de Anneler Günü vesilesiyle sehit annelerini ziyaret etti. Anneler Günü’nün 14 Mayis cumhurbaskanligi seçimlerine denk gelmesi nedeniyle ziyaretler bir gün önceden gerçeklestirildi.

AK Parti Istanbul Il Baskan Yardimcisi Ahmet Kaan, 1992’de teröristlerle girdigi çatismada sehit olan Jandarma er Mahmut Sahinler’in annesi Nadire Sahinler ve 2011’de Afganistan’da sehit olan Binbasi Serkan Dogan’in annesi Sevinç Dogan’in evine misafir oldu. Sehit annelerinin gününü kutlayan Kaan, onlardan dua istedi.

“Sizi görünce sanki oglumu görüyorum”

Sehit Mahmut Sahinler’in annesi Nadire Sahinler, “Herkesten memnunum. Hiç sikayetim yok. Ariyorlar, geliyorlar, soruyorlar. Sizi görünce sanki oglumu görüyorum. Baskanimizdan, herkesten Allah razi olsun. Seçim için hayirlisi neyse o olsun. Sehit yakini oldugum için gurur duyuyorum” dedi.

“Saglik ocagina oglumun ismini koydular”

Sehir haberini aldigi günü anlatan Sahinler, “1992’de 6’yi 10 kala haber geldi. Kizimla ben yalnizdim. ‘Mahmut’un annesi misiniz?’ diye sordular. ‘Basiniz sag olsun’ dediler. ‘Dostlar sag olsun’ dedim. Kaymakamliktan gelip istegimi sordular. Saglik ocagi yapilmisti. Oglumun isminin koyulmasini istedim. Yardimci oldular” diye konustu.

“Arkadasina gerekirse sehit olacagini söyledi”

Oglunun askere gitmeden önce arkadasiyla yaptigi telefon konusmasini anlatan Sahinler, “Oglumun otobüse binip gidecekti. Arkadasi aradi. ‘Mahmut buraya gelme, çok karisik’ dedi.

Oglum da ‘yola çikiyorum, gerekirse sehit olurum’ dedi.

1 ay sonra sehit oldu. 1 ay haberini alamadim” seklinde konustu.

“Evladinin vefat ettigi saati her gün hatirladigini söylüyor”

AK Parti Istanbul Il Baskan Yardimcisi Ahmet Kaan, “Annemizi ziyaret ettik. O teslimiyeti görünce gerçekten müthis insanlar. Yaninda otururken o duyguyla oturuyoruz. Çok kolay bir sey degil. Evladinin vefat ettigi saat olan 6’yi 10 kalayi her gün hatirladigini söylüyor. O duygular hala yasadigini hissettiriyor. Anamizin iman seviyesi yüksek. Evladiyla cennette bulusacagini biliyor. Sehitlerin ölmedigini biliyor. Ne kadar güzel” ifadelerini kullandi

“Duasini alalim diye geldik”

Kaan konusmasinin devaminda, “Biz her sene anneler gününü vesile kiliyoruz. Yarin seçim atmosferi olunca biz yine unutmayalim dedik. Devletimiz 30 senedir bu ailemizin yaninda. Biz de parti teskilatlari olarak seçimden bir gün önce hem selam verelim, hem de duasini alalim diye geldik” dedi.

Sehit annesi Sevinç Dogan ise her sene Anneler Günü’nün buruk geçtigini ifade etti.

Kaynak: İHA