Tarim Ve Orman Bakan Yardimci Yumakli Duyurdu Açiklamasi Devrekani Ihtisas OSB'nin Temeli Atiliyor

Tarim ve Orman Bakan Yardimcilari Ibrahim Yumakli, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da yakindan takip ettigi Devrekani Tarima Dayali Ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin birkaç hafta içerisinde temelinin atilacagini kaydetti.

Tarim Ve Orman Bakan Yardimci Yumakli Duyurdu Açiklamasi Devrekani Ihtisas OSB'nin Temeli Atiliyor
Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde yatirim programina alinan ve proje çalismalari tamamlanan Devrekani Tarima Dayali Ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde Tarim ve Orman Bakanligi bakan yardimcilari Ibrahim Yumakli, Veysel Tiryaki ve Ebubekir Gizligider, incelemelerde bulundu. Devrekani Tarima Dayali Ihtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Et ve Süt Kurumu Tahsis Alani’nda incelemelerde bulunan Yumakli, Tiryaki ve Gizligider, Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç’tan çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Projenin Kastamonu’ya önemli bir katki saglayacagini belirten Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Ibrahim Yumakli, “Buradaki OSB hem bu bölge için hem de ülkemiz için çok önemli. Yapisal degisiklikle artik hayvansal üretimin gündelik kararlar yerine, daha uzun süreli planlamalar hedefinde gitmesini saglamaya çalisiyoruz. O yüzden buradaki organize sanayi bölgesinin hem bölgeye hem de ülkeye çok büyük faydasi olacak. Sayin Cumhurbaskanimizin bu projeyle ilgili yakindan takibi var. O yüzden Cumhurbaskanimiza desteklerinden ötürü çok tesekkür ederim. Devaminda da burasinin önemini bakanimiza ilettik. Bakanimiz da yatirimin hizlandirilmasi için de geregini yapti. Insallah önümüzdeki haftalarda gelip, temel atma törenini icra edecegiz. Bu yatirimlar daha önce yapilacakti ama depremden dolayi birçok sey gibi bu da ertelenmek durumunda kaldi. Simdiden Kastamonu için, bölge için, Türkiye için hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Tarim ve Orman Bakan Yardimcilari Yumakli, Tiryaki ve Gizligider’e, Vali Avni Çakir, Devrekani Kaymakami Ahmet Coskun, Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç ile çok sayida vatandaslar eslik etti.
Kaynak: İHA